Jag och fem brudar...

Jo det är säkert, för idag var det jag och fem tjejer i min lägenhet. Visst låter det som man är grymt populär :-). Säg inte till någon att det var storasyster med hennes två döttrar och storasysters kompis Linda med hennes dotter. Lova!!! :-P... Vi drack kaffe och åt pepparkakor. Det är lika bra att någon kommer och äter upp mina pepparkakor innan de blir gamla och mjuka. Saga lyckades så klart spilla ut mitt kaffe över hela min matta, men som tur var så blev det inga bestående fläckar. Fick städa efteråt också för att det var smulor och annat jox lite varstans, men det är det värt. Alltid kul när de kommer förbi.

Robert hade skrivit en enorm kommentar, antagligen inklippt men intressant. Även att den hävdade att den svarade på mitt tentaproblem så vet jag inte om den verkligen gjorde det. Hursomhelst var det kul med en vettig kommentar. Antagligen kan man ha ett högt IQ utan att veta om det och då inte anses som intellektuell, men gör någon med högt IQ ett s.k. IQ-test bör resultatet bli att denne kommer anses som intellektuell. Hade högsta betyg på tentan hursomhelst. Blir tvungen att skryta lite när jag trodde jag skulle ligga runt G-gränsen direkt efter tentan :-P.

Mitt hemnummer som jag fick för någon vecka sedan om någon är intresserad: 019-253451

Nu blir det nog först Medium och sedan Matrix Reloaded. Ska nog lyxa till det med lite popcorn också :-).

Kommentarer
Postat av: ...

Kanske ett glas vatten te popcornen åxå?? He he

2006-01-12 @ 21:08:16
Postat av: Robert Östring

Jag måste säga att du har lyckats alldeles briljant med att missförstå mitt förra inlägg. Så här kommer ett försökt till att förklara budskapet med min förra text. En person med hög IQ är en person som har fått högt resultat i ett IQ-test. IQ-test är utformat för att mäta INTELLIGENS. Intelligens är som jag skrev tidigare något som ärftligt och som i viss mån går att påverka beroende på den rådande miljön under de lärande åren. INTELLEKTUELL är man i vardagsspråk om man har ett yrke som omfattar intellektuella uppgifter (så som arkitekter, jurister och lärare). För att förtydliga ytterliggare så kan man säga att en intellektuell person är en person som i större grad än den icke-intellektuella personen brukar tänkande och analys av olika ting, dvs besitter ett analytiskt förhållningssätt.

Så…. om man har fått ett högt resultat på ett IQ-test har man hög INTELLIGENS vilket INTE är synonymt med att man besitter ett analytiskt förhållningssätt eller har ett yrke där man brukar intellektuella uppgifter. Ett tydligt exempel på det är ju den där överklassbruden i Big Brother, hon hade verkligen inte alla hästar hemma och det märktes tydligt att hon inte besatt några som helst ambitioner att vara intellektuell, trots att hon var med i Mensa. Däremot som jag tidigare skrev så är det högst troligt att många av dem som har ett yrke som omfattar intellektuella moment har hög IQ.

Så för att summera. Att vara intellektuell är ett val (som kräver vissa förutsättningar, som en viss begåvningen eller intelligens) vilket betyder att en INTELLIGENT människa kan vara INTELLEKTUELL men den behöver inte vara det. Det är ett förhållningssätt som man medvetet eller omedvetet

Är du med?

2006-01-12 @ 21:48:21
Postat av: Robert

Sitter o spelar poker så jag slarvade lite med orden ser jag. Det fattas ett "väljer" i det sista stycket.

2006-01-12 @ 22:01:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0