Snurrigt!

Jag vaknade nyss av att mamma ringde. Hade tagit en eftermiddagslur för att jag hade så svårt att sova inatt av någon outgrundlig anledning. Helt otroligt vad snurrig man kan bli när man blir väckt och måste börja tänka på en gång. Läste en undersökning om ämnet för en tid sedan, där hade de kommit fram till att man kunde vara likställd med en alkoholpåverkad person ett tag efter att man vaknat. Det tar tydligen en stund för hjärnan att komma igång. Nu tror jag att jag kommit någorlunda till sans igen ialf...

Imorgon ska jag och några kurskamrater göra en undersökning på hur barn beter sig på Skojlandet här i Örebro. Kan nog bli rätt intressant. Jag har pratat med Saga också, så hon ska följa med, vilket gör att man kan flyta in lite bättre.

Ringde Bredbandsbolaget här om dagen och frågade om man kunde få billigare avgift om man hade både telefon och internet med dem. Jag hade både telefon och internet med de som operatör sedan innan, men ingen rabatt. Jorå det gick alldeles utmärkt, så jag får numera 90 kr billigare räkning i månaden. Det kunde vara trevligt om de själva upplyste sina kunder om sådant... Annars är bredbandet snabbt och bra förutom att det får för sig att inte fungera en stund varje kväll typ, irriterande!
 
Sista träningen innan avgörande kvalmatchen ikväll. Det har inte sett så bra ut på de två andra träningarna i veckan. Nisse är sjuk och några andra har varit borta av andra anledningar. Får verkligen hoppas att dessa blir friska och krya till på lördag. Var väldigt många år sedan jag var med om att gå upp en division.

Nu ska jag hem och fira att lillasyster fyller 19 år. Lilltjejen börjar bli gammal he he...

Det regnade idag...

Ja det är säkert, det har faktiskt regnat idag, och ganska mycket till och med :-). Alltså inte snöat utan regnat. Ni vet det där som kommer från himlen som man blir blöt och inte vit av, och det blir små samlingar av vatten på gatorna istället för massa vita berg. Ja jag tror ni förstår nu ialf. Hursomhelst är det helt underbart med regn, för det gör att snön försvinner snabbare och man känner att våren verkligen är på väg :-). Nog om det, men det var så härligt för jag är så toktrött på vintern. En annan fin sak är att det blivit sommartid också :-). Våren är verkligen på ingång :-).

Vi spelade första kvalmatchen till division 2 igår mot Hultsfred, och det blev seger med sex bollar. Vi tog greppet om matchen direkt och ledde med fyra bollar i halvtid. I andra halvlek ledde vi med nio bollar en stund, men sedan fick vi två utvisningar nästan på en gång som gjorde att de kunde gå ikapp lite. Det var riktigt surt, för hade inte det hänt hade vi nog vunnit med några fler bollar än sex som det nu blev. Nu kommer det säkerligen bli en rätt tuff bortamatch på lördag nere i Hultsfred. Jag spelade nog bara fem minuter i matchen, för när jag fick chansen så blev jag, aningen underligt, utvisad rätt snart. Var säkert bara för att han började blöda. I andra halvlek spelade Dejan helt ok, och sedan började de punkta lite och då spelade vi en niometersspelare som kant, vilket var ganska logiskt. Bättre att spela med de spelarna som är varma i kläderna i det läget. Ofta är jag sur när jag inte fått spela så mycket, men den här gången var jag verkligen inte det.

Jag, Robert, Lina och Nisse var och kollade på Linde - Sävehof förut. Det var en bra match som Linde förlorade med ett par bollar. Ett tag såg det riktigt bra ut för Linde, men då bytte Sävehof försvarsspel och då kom inte Lindespelarna någonstans.

Jag och Nisse var på Björnstugan igår och tog en öl. Japp det var bara en öl. Det var rätt mycket folk där och bra drag, något många killar kanske, men annars bra. Vi var bara kvar någon timma. Nisse verkade vara lite sliten efter matchen och kanske lite sjuk, så då orkade vi inte stanna så länge.

Idag har det annars varit lite av en "day off". Har inte gjort så mycket vettigt, eller jo en sak. Jag lyckades få till en god och såsig korvstroganoff. Var bara att ha i lite mer mjölk så blev det bra :-).

Liverpool vann över Everton i lördags med 3-1, trots att Gerrard blev utvisad efter en kvart. Matchen sändes på 5:an så jag kunde se den hemma, och jag hade försökt sova länge för att matchen skulle börja så snabbt som möjligt. Jag städade lite innan för att ha något att göra då något skumt hände, helt plötsligt slocknade allting i rummet i lägenheten. Det var bara tio minuter kvar till matchstart, så det blev panik. Jag funderade på om det gått en propp, men nee jag har inget proppskåp. Så efter några minuters tuff tid kom jag på att jag har ett skåp med säkringar i lägenheten, och där såg jag att på en av säkringarna var en grej man kan flytta på åt fel håll om man jämförde med de andra så jag vred tillbaka den och vips startade allt igen :-). Var riktigt gött det!

Lite prat...

Idag blev hemtentan ivägskickad till universitetet. Det känns som den blev ganska så bra. Man fick max skriva fyra sidor, och jag tror att jag lyckades pricka in det exakt. Tror inte jag kunnat skriva en mening till utan att det blivit för mycket.

Var hos storasyster tidigare ikväll och käkade sushi. Tror inte jag hade ätit det förut, och det var inget jag tyckte så väldigt mycket om tydligen. Lisa hade lärt sig krypa :-). Gick inte så fort men hon tog sig framåt för egen maskin :-). Saga var det fart på som vanligt. Hon och jag lekte i våra Liverpooltröjor :-). Heja Billerpol, som hon säger :-). Men någon hej då kram fick jag inte :-(. Elaking!

Jag och Dejan hade fått kritik av någon supporter på lagets hemsida tydligen. Denne verkade inte helt nöjd med insatserna. Ja visst jag slarvade väl bort ett par bollar sist. Annars har jag inte spelat så mycket så det känns lite konstigt att få kritik då :-). Tittade på en inspelad träning idag. Var väldigt intressant.

Nu har jag fått förstahandskontrakt på lägenheten, så nu är den min :-). Riktigt jävla svinskönt! En nackdel är att den fortfarande är dyr. Sparpengarna försvinner i en rasande takt. Men pengar är väl till för att användas...?

Liverpool - Everton på 5:an imorgon. Riktigt trevligt!

Polis polis potatisgris!

Nu ikväll när jag kom hem från handbollsträningen stod det en bil i vägen så att jag inte kunde parkera min bil. Där jag bor är det en parkering inne på gården, så man måste åka genom en smal passage för att komma till parkeringen. Där mitt i passagen stod en övergiven bil med upplåsta dörrar och bilnyckeln i tändningslåset. Jag blev rätt jävla lack för att jag var svinhungrig efter en ganska hård träning. Efter att ha väntat i en kvart och kollat i portgångarna efter någon ägare till bilen bestämde jag mig för att ringa polisen. Bilen verkade faktiskt väldigt stulen. Gubben jag pratade med sa att de skulle skicka dit någon som skulle kolla på det, men att ägaren bodde på samma adress som jag. Efter ungefär tio minuters väntan dök en polisbuss, en polisbil, en hund och fyra poliser upp. Det kändes lite underligt när de bara skulle leta reda på vem som var ägare till bilen. Efter att hunden letat spår och lite annat jox fick de reda på att ägaren till bilen bodde på tredje våningen i huset mitt emot på samma adress som jag. Så typ en timme efter att jag hittat bilen kom polisen ut med ägaren som ursäktade sig med att han skulle flytta en dator och hade gått ut med hunden och massa andra muppiga bortförklaringar. Det är rätt irriterande att stå här och frysa halva natten fick han typ som svar.
Man känner sig inte direkt frän när man står mitt bland massa poliser och polisbilar när folk går förbi och tittar!!!

Idag har jag nästan blivit klar med min hemtenta, och den verkar bli helt ok. Aina har tydligen blivit bättre också. Gött det! Nee nu är det dax att sova efter en lite udda kväll.


Ljusare tider, men med besk underton...

Ja nu är det ljust klockan 6 på kvällen till och med :-). Det är så underbart att slippa det här jävla mörkret som är under vintern. Nu har det varit soligt också, så man får allt lite vårkänslor, och allt känns lite lättare :-).

Det blev utgång på Satin igår. Tiger Lou lirade och var faktiskt riktigt bra. Det var jag, Amir, Svampen, Pelle och Robert som skulle dit, sedan var det några andra bekanta som jag också visste skulle dit. Förfesten var väl ok... Svampen var nykter och jag vågade inte spela så hög musik, för att jag var rädd att få klagomål. Vi zappade mellan melodifestivalen och en fotbollsmatch med Barcelona. Henke Larsson satte en boll för Barca, kul kul. Under melodifestivalen satt jag och höll på Poodles helt själv, som vanligt. All musik vågar inte uppskattas av alla. Hursomhelst är nog Andreas Johnsons låt lite bättre än Poodles ändå, men men... Carola vann så klart ialf... Ja visst det var väl en bra schlager, men att skicka ner Carola som en symbol för Sverige igen är pinsamt. Falskare människa får man leta efter. Usch, usch!!!
När vi skulle till Satin bangade Svensson ur (han hade förvarnat om det innan så det var inte så konstigt), men han tog med sig Pelle också. Lite trist för då blev det bara jag, Amir och Robert kvar. Amir fixade gratis inträde och köföreträde, vilket var riktigt gött när det var aslång kö :-). Väl där inne fixade han massa gratis dricka också, tyvärr lite för mycket till honom själv, för han blev tvungen att kila hem tidigare :-). De andra bekanta hade också dragit efter konserten, så då var det bara jag och Robert kvar av de jag kände bra. Lite synd för de spelade riktigt bra dansmusik, så det hade nog varit guld att stå och shaka ett gäng. Nu blev det inte så, så vi drog därifrån. Det blev att köpa en pizza. Fanns så klart inga 100-lappar kvar i bankomaten så jag fick ta ut en 500-lapp. Sjukt jobbigt, speciellt när jag var för lat för att testa någon annan bankomat :-).
Träffade lite kurspolarejokrar på Satin förresten. Lite coolt!

Gammelmoster Aina har tydligen blivit väldigt sjuk. Massa problem med hjärtat, så hon ligger tydligen nersövd, och läget verkar allt annat än bra. Hon är över 80 år gammal, men hon är så härlig att hon borde få leva ett tag till!!! Man får hoppas på att det blir bättre. Jobbigt för mamma är det nu.
 
Hade tänkt att åka till Hallsberg idag och titta på fotboll, men så blev det inte... Massa is där bilen står, så jag kom ingenstans. Måste nog ha hjälp av någon eller av vädret för att kunna köra iväg den på egen hand. Det löste sig ganska bra ändå för jag lyckades hitta en malaysisk livestream på internet, så jag kunde se matchen där. Hade dock lite svårt med språket... :-). Liverpool vann ganska enkelt också. Jippi!!! Grädde på moset var att Chelsea fick stryk mot Fulham idag också, som Liverpool pissade på förra onsdagen. Iofs spelar det mindre roll när ligan ändå är avgjord.

Nu blir det sitta hemma och skriva hemtenta hela veckan, men det ska nog lösa sig rätt bra om jag känner mig själv rätt.

Kvalklart!

Då har det blivit klart för kval för handbollslaget. Vi slog Linköpings Lejon, förhållandevis enkelt, idag med typ sex bollar i den avgörande och sista seriematchen. Själv gjorde jag ett mål och spelade ganska så mycket mot vad jag brukar. Fick till och med starta matchen. I andra halvlek slarvade jag tyvärr lite, en något tveksam felsteg och en bortkastad boll i anfallen efter varandra. Ja det blir väl lätt så när man vill så mycket och inte är helt van att spela match... Kul att vi vann ialf, och nu blir det Hultsfred i kvalet till 2:an. Nisse var grym idag. Önskar att jag också hade det där självförtroendet med bollen, men det kanske kommer. Blir nog att hoppa allt vad fotboll heter i sommar och bara träna handboll. Tycker att formen blir bättre och bättre trots allt.

De ringde från hyresvärden imorse och sa att de skulle skicka papper att skriva på om lägenheten. Gött värre! Riktigt skönt att få ett förstahandskontrakt.

Klagomål?

Tror allt jag fick lite klagomålsknackningar underfrån idag när jag poppade lite musik. Det har flyttat in några nya under mig, och det verkar vara ett par med ett litet barn. Blev lite nåjig nu att de ska lämna in något klagomål till hyresvärden nu när jag ska få ta över lägenheten. Kanske inte får ta över lägenheten om det kommer in klagomål på mig. Hursomhelst tycker jag att man ska få spela hög musik mitt på dagen. Nu var det inte direkt överhögt heller. Ja ja det är inte helt säkert att knackningarna var menade till mig, men jag tror det ändå.

Idag har det varit seminarium igen, och det var lika soft som vanligt. Det var t.o.m. ännu softare den här gången för att vi inte behövde göra några uppgifter innan.

Nu är det även dax för min första hemtenta. Det verkar vid första anblicken inte vara så jobbigt. Skulle vara 4 A4 ark text, vilket inte borde vara så svårt att knåpa ihop på en vecka. Man kunde välja mellan lite olika uppgifter och jag valde gruppdynamik.

Ringde en snubbe från någon cancerorganisation idag och tiggde lite pengar, 150 sek kronor ville han ha. Jag funderade länge och väl om jag skulle gå med på det. Till slut svarade jag ja, så jag kommer få hem ett inbetalningskort att betala. Cancer är nog det jag hatar allra mest i världen, så det kändes ganska rätt att skänka lite pengar till sådan hjälp, även att man kanske inte egentligen har råd. Man får väl ta hjälp av mor och far kanske... :-).

Ikväll blir det handbollsträning och en fika. Låter som en trevlig kväll.

Lätt förkyld!

Alla i min seminariegrupp var genomförkylda förra veckan, så det verkar som jag fått en liten, liten släng av det också. Näsan är inte riktigt lika lätt att andas genom som den brukar och jag känner mig lite hängig. Det plus att det inte skulle vara överkroppsfys imorgon på handbollen gör att jag hoppar över dagens pass på gymet och stannar hemma istället.
Idag har jag inte gjort så mycket. Det har blivit en föreläsning på universitetet, lite läsande här hemma och en del sittandes här vid datorn.

Igår spelade vi handbollsmatch i Mantorp och vann med sex bollar. Det var en bra match, men vår seger var egentligen aldrig hotad. Tror bara det finns ett lag i den här serien som ska kunna slå oss om vi har alla gubbar friska och spelar som vi ska. Det laget som kan slå oss är Lindes b-lag och de är alldeles för bra för den här serien.
Det verkade som allt var klart för kval förra veckan, men nu har det tydligen blivit så att Linköping får gå upp. Så nu blir sista matchen helt avgörande. I handbollen är b-lagen med i samma serie som a-lagen, men mellan högsta divisionen och division 3 får lag från samma förening inte ligga i divisionerna direkt efter varandra, vilket gör att alla lag i vår serie inte får gå upp. Jag gjorde förövrigt min bästa match igår för säsongen med tre mål. Det var skönt att få lite förtroende och speltid.

Jag var på förfest i lördags med Matz. Jag hade inget att göra så när han frågade om jag ville hänga på så gjorde jag det. Förfesten var lugn med melodifestival och lite snack. Fick höra att jag var lite osocial :-). He he nog var jag lite osocial, men jag orkar sällan vara övertevlig för sakens skull :-).

Undrar just om Steven Gerrard blev mutad av Arsenal. Hursomhelst passade han fram Henry i ett friläge så att denne gjorde mål när det typ var fem minuter kvar. Inte bra Steven!!!

Pappa fixade baklampan på bilen i helgen också. Jag var för slö för att göra det själv. Sedan har jag och några på jobbet kommit överrens om att man blir händig när man blivit pappa, och jag är inte pappa vad jag vet så då behöver jag inte göra sådant :-). Fast jag var lite händig här hemma i lördags när jag rensade duschavloppet och skruvade fast en hängare för handdukar :-).

Friday I'm in love!

Fredagen är veckans bästa dag. Det är som alla vet dagen innan ledigheten. Men den där riktiga helgkänslan är inte lika intensiv när man pluggar som den var när man jobbade. Jag kommer ihåg när man gjorde lumpen, då var fredagarna helt underbara. Man gjorde ingenting jobbigt, utan städade mest, och sedan fick man sätta sig på tåget hem :-).

Hur har fredagen den 10 mars varit i mitt liv då? Det har varit en av de bättre dagarna den senaste tiden. När jag hade vaknat slog jag på datorn och kollade mailen, och där hade ett mail från universitetet ramlat in som berättade att jag klarade tentan med ett godkänt resultat :-). Jag hade varit ganska orolig innan för tentan var klurig med väldigt få poäng. Över 30% fick underkänt, vilket säger en del.
Vi hade en ganska tråkig föreläsning idag, men jag tycker det är ganska kul att bara komma iväg till universitetet och träffa lite folk. Pratade med intressant folk i bokhandeln idag...

Har gjort korvstroganoff idag igen, och den blev lika dålig den här gången som sist :-). Jag lyckas inte få den såsig :-). Fick ett tips om att jag skulle ha i mer mjök... Får prova det nästa gång. Hursomhelst var det rätt gott ändå. Efter det blev det en sväng till ÖKK för att träna lite.

Funderade på en sak igår... Jag förstår inte riktigt varför jag kan må så bra och dåligt över handbollen, när jag egentligen inte riktigt bryr mig om hur det går. Trots att jag egentligen bara tränar för att hålla igång så är min "göra allt perfekt annars blir jag toktjurig sida" väldigt aktiverad. Jag kan verkligen vara aslack efter en träning där det inte gått så bra. Som att det spelar så stor roll? Underligt är det...

Nu har Haga sagt upp lägenheten, så det är bara att hoppas att jag inte fått något klagomål eller att något annat strular så att jag inte får ta över lägenheten. Skulle vara så skönt att få veta att man får bo kvar. Jag trivs verkligen bra här, förutom att det är lite trångt.

Nej nu blev det tradigt. Hade ju tänkt att åka till Oscar en stund, men de andra skulle tydligen inte vara kvar där så länge så då hoppade jag det. Jag var sugen på lite frågesport eller något liknande. Är för kallt för att cykla så långt för att bara vända och åka hem igen. Ja ja då får man skylla sig själv att man är lite uttråkad...

En riktig skitkväll!

Mmm denna kvällen har varit allt annat än bra. Handbollsträningen gick ganska så dåligt och Liverpool åkte ur Champions League. Blir riktigt lack!

Jag gnällde över att jag inte fick spela så mycket på matchen i lördags, men spelar jag som idag så ska jag fan inte spela så mycket. Eller så dåligt var det kanske inte, men jag missade fyra skott typ. Jag har en sjuk strävan att göra allt perfekt och kan oftast inte prestera bra om jag får kritik, även om kritiken bara är på skämt. Känner jag inget förtroende är jag inte bra. Tråkigt men sant.

Liverpool var värda att gå vidare, eller jag vet inte. Kan man inte göra mål och gör idiotmisstag i försvaret så kanske man inte är värdig att gå vidare, trots att man dominerar matchen. Surt hursomhelst.

Bye, bye Chelsea!

Ronaldinho har precis gjort 1-0 till Barcelona mot Chelsea och det är bara 10 minuter kvar av matchen. Skönt att de åker ur. Normalt sett vill jag att det ska gå bra för de engelska lagen i de europeiska cuperna, men Chelsea spelar inte på samma vilkor som de andra lagen, plus att Maurinho är rätt störig. Bara att hålla tummarna för att Liverpool lyckas ta sig vidare imorgon.

Idag har jag varit på universitetet och tränat handboll. Det var fys på handbollsträningen, men det var inte så där jättejobbigt som sist.

 Jag lyckades klämma sönder en glapp lampa på bilen förut, så jag måste köpa en ny. Annars blir jag väl stoppad av farbror polisen för att jag bara kör med en hel baklykta. Plasten över lampan är trasig också, så den måste också bytas.

Satan vad elen är dyr!!! Jag har typ över 400 kr per månad i elräkning, och då bor jag i en liten etta. Det är helt sjukt!

Det var allt för idag!

Åter en helg har passerat...

Jag lirade handbollsmatch i lördags, eller jag fick av någon anledning inte spela så mycket, tror det blev ungefär 20 minuter totalt, som jag varken utförde bra eller dåligt. Jag hade förhoppningar innan matchen att kanske få starta, eller ialf spela så pass länge i ett svep att man kunde lyckas komma in i matchen. Nu blev det två 10 minuters perioder mitt i halvlekarna. Det är ganska så svårt att bevisa något på den tiden. En väldigt konstig sak var att en spelare fick komma in och spela på den platsen jag brukar spela på, och han har inte spelat där på hela säsongen. Kan man få klarare dold kritik än så? Blir rätt jävla lack. Matchen vann vi med 10 bollar till slut, så nu verkar det bli kvalspel för en plats uppåt i seriesystemet.

Jag, Nisse och Bias var på krogen en sväng igår för att fira segern. Vi orkade inte stå i kö så därför hamnade vi på Attityd. Det var ett ganska mysigt ställe, men jag saknade ett dansgolv :-). Det passar nog mer som förkrökar ställe. Således blev det en ganska full men ändå lugn kväll :-). Carro tyckte det var helfestligt att träffa på en dragen Andy ialf, trots att jag var ganska osmidig :-).

Idag trodde jag det skulle bli riktigt bakfullt, men det slapp jag. Är bara lite trött. Har hälsat på storasyster och småflickorna idag, alltid trevligt.

Hmmm... Börjar nog bli dax att lära sig sitt eget hemtelefonnummer, men jag orkar inte... Hyggligt slö :-).

Tiger Lou - Functions. Softa saker, tack för det tipset lillasyster.

Hostel!

Ikväll var jag och Nisse på bio. Det gick inga riktigt intressanta filmer som inte Nisse redan hade sett, så vi gjorde en liten chansning och valde filmen Hostel. Quentin Tarantino hade varit med och producerat, och när man läste om den verkade den helt ok. Hur var filmen då? Jo vars, det var egentligen en ganska bra story, men de hade kunnat få ut så mycket mer av den om det hade varit mer åt drama eller action hållet, än skräck som det nu var. Nu var filmen iofs ganska spännande och aldrig riktigt tråkig, men verkligen inte otäck utan bara äcklig, om ni hänger med på vad jag menar. En äcklig scen var när en av huvudpersonerna klippte bort ett uthängande öga på en tjej. Så summa sumarum var den ok att se, men inte mer.

Nu har både fågelinfluensan och galna kosjukan kommit till Sverige. Allt på en gång :-). Lite otäckt är det faktiskt i och med att det inte bara är fåglar som får fågelinfluensan. En katt var tydligen smittad i Tyskland. Man får helt enkelt hålla sig borta från alla djur.

Jag drömde härom natten att jag fick IG på min tenta med bara något enstaka poäng ifrån. Sist drömde jag att jag fick VG och då fick jag det också. Dåligt omen att drömma att jag fick IG alltså...

Mitt handfat läcker, eller vattenlåset under. Ringde till fastighetsskötaren i onsdags, och de sa att de skulle komma och fixa det dagen efter, vilket de så klart inte gjorde!!! En annan mycket bättre sak är att jag nog kommer kunna skriva över lägenheten på mig själv snart. Nu hyr jag i andra hand. Det skulle vara riktigt skönt om det blir så. Det är både jobbigt att inte ha någonstans att bo och hålla på att leta lägenhet.

Jag ska åka och se Depeche Mode i sommar på Stockholm Stadion :-). Oj oj oj vad roligt det kommer bli :-). Sommarkonserter med bra band brukar sällan bli dåliga, om inte vädret förstör.

RSS 2.0