TV-kväll!

Ikväll har det blivit en riktig TV-kväll. Det började med Jeopardy och fortsatte med Time-Out. Nu är det en halvtimmes paus för att sedan fortsätta med Ghost Whisperer och sedan sluta med Rocky II. Det hör inte till vanligheterna att jag använder en hel kväll till TV-tittande :-). Men idag har jag träningsvärk, efter två dagars Jonsson-fys, och inte något speciellt annat att göra. Det är rätt soft att bara sitta och kolla på "dumburken" ibland :-).

Har legat i soffan halva dagen och läst en bok som heter Zebraflickan och som handlar om en ung tjej som är extremt självdestruktiv. Jag har bara kommit halvvägs så jag ska inte recenssera den än, men den är väldigt intressant, fast om jag tycker direkt synd om tjejen i boken har jag inte kommit fram till än. Frågan är lite hur mycket samhället ska betala i vård och liknande för dem som medvetet skadar sig själva utan direkt klara orsaker...? Ungefär samma tankar som om man ska behandla rökare för lungcancer mm... Det är väldigt svåra frågor ur både moralisk och etisk synvinkel, men jag tror ni förstår mina tankegångar. Det känns som att det finns vettigare saker att ödsla skattepengarna på. Nu röker min egen pappa och det är klart att jag vill att han ska få behandling mot eventuell lungcancer, så jag är tydligen något egoisitiskt ambivalent i frågan.
Mycket av den antidepressiva medicinen skrivs ut efter samtal med patienten, alltså finns det med all största sannolikhet inte några bra medicinska prover för diagnosticering av depressioner. Jag undrar just hur mycket Prozac med mera som skrivs ut gratis till "patienter" helt i onödan. Går det mäta liv i pengar? Den frågan är kanske ännu svårare ur moralisk synvinkel än den jag ställde innan.

Nu blir det tillbaka till TVn och Ghost Whisperer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0