Stockholm!

Igår var jag i Stockholm över dagen och hälsade på Linn, en gammal handbollsbekanting, och hennes polare Marika som är en nyare bekantskap för mig. Jag har sagt länge att jag ska komma och hälsa på dem, men det har som med mycket annat inte blivit av beroende på olika anledningar, men nu bestämde vi i helgen och jag tog tåget till Stockholm. Det blev en väldigt trevlig dag med indisk mat på Kungsholmen, lagad mat hemma hos Linn (som jag dock inte hjälpte till så mycket med :-)) och lite alfapet som jag helt otippat vann :-).
När jag tog tunnelbanan till Stockholm Central när jag skulle åka hem fick jag åka gratis för att spärrvakten inte orkade sälja någon biljett till mig för att denne pratade i telefon :-). Trodde lätt att det skulle komma en kontrollant bara för att :-). Annars gillar jag Stockholm, det är så smidigt att ta sig fram och tillräckligt stort för att man ska kunna vara anonym med det man pysslar med...
Även hemresan med tåget blev aningen speciell... Det var ett dubbeldeckaretåg med typ inga passagerare som jag åkte med, men ändå hade jag fått en biljett på det stället där man får ha djur i tåget. Jag hamnade mitt emot en tjej som hade tre pudlar med sig och som hade rest från Norrland. Det var en ytterst fascinerande människa som hade som mål att bli diktator, antagligen något ironiskt, men dock rätt ovanligt att säga till en okänd person. Hon hade tänkt att läsa psykologprogrammet för att det nog var en bra grund till att bli diktator :-). Det var hursomhelst en ytterst intressant människa, ialf för en kort stund, och resan hem kändes som att den gick väldigt fort.



Jag är fortfarande lite risig så jag har inte tränat något idag heller, abstinens... Dagen har annars spenderats på universitetet jobbandes med ett arbete om psykopati, och det är som vanligt när man jobbar i grupp... Mycket snack och lite verkstad. Det är iofs väldigt kul och många gånger intressant att sitta och prata med relativt okända människor om diverse suspekta saker, men det man verkligen ska göra blir det oftast inte så mycket av med. 
Kikade på House förut igen och det var lika bra som alltid. Det kan nog vara det bästa jag någonsin sett på TV.  

Ny budget har det kommit för lagomlandet Sverige också. Såg ett inslag om en "stackare" som var arbetslös i Sundsvall och som var lite lack över sänkt A-kassa. Har du verkligen försökt få jobb, och tagit alla jobb som du kunnat få, eller har du varit slö eller känt dig överkvalificerad undrar jag? Det är synd om de som lever i krig eller är födda med ryggmärgsbrock, inte arbetslösa svenskar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0