Skolmassaker!

Nu har det hänt igen i USA att en elev tar med "lite" vapen och skjuter ihjäl ett gäng människor som går på samma skola som eleven själv. Genast uppstår då en av de dummaste diskussionerna jag vet i USA igen och som handlar om man ska få ha vapen som privatperson hursomhelst eller inte? De har sådana härliga argument som att om alla hade fått haft vapen på skolan hade säkert någon annan skjutit ihjäl mördaren innan han hade lyckats mörda så många. Andra argument handlar om att alla har rätt att få skydda sig själva och att om inte privatpersoner får ha vapen hursomhelst så kommer det bara vara de kriminella som har vapen vilket då skulle leda till att de lagliga privatpersonerna inte skulle kunna skydda sig själva. Om man tänker över det första argumentet kan man motargumentera med att om det inte funnits någon större tillgång på vapen så hade kanske inte den här störda personen fått tag i något vapen alls utan kanske knivhuggit någon eller några och uppenbarligen inte lyckats mörda över 30 personer. Även om han hade fått tag i vapen så hade han säkert inte haft så mycket ammunition som han nu hade. Det andra argumentet kan iofs vara sant men finns det inte så många vapen att tillgå lär inte de som ska försöka skada de stackars oskyldiga medborgarna ha riktiga vapen så ofta heller, således borde medborgarna kunna försvara sig med det som finns att tillgå, eller varför inte ringa polisen? Amerikanare är väl inte kända för att vara så smarta alla gånger...

Nu är vår mastodont-grupp klar med ytterliggare ett arbete i psykologin och visst det har väl blivit ett någorlunda ok resultat men det är helt värdelöst att vara sju personer på ett litet arbete. Alla vill göra på sitt sätt och resultatet blir säkerligen sämre än om alla hade gjort varsitt arbete istället. Inte går det speciellt mycket fortare att bli klar när man är sju stycken än en person heller. Som tur är är de här arbetena ganska meningslösa och behöver inte vara speciellt bra och gäller bara en poäng men hade det varit mer på spel hade jag blivit extremt irriterad och frustrerad.

I helgen var det 20 grader varmt och idag snöade det när jag gick hem från gymet... Är det konstigt? Nee jag bor ju i Sverige.

Kommentarer
Postat av: Allvetaren

Vad jag vet har du också vapen hemma.

För övrigt arbetar ni i grupp för att lära er samarbeta, som är en viktig del inom psykologin. Du kanske inte visste detta, men nu vet du det.

Ha det.

Allvetaren.

2007-04-20 @ 15:12:58
Postat av: Andy

Japp knivar och dylikt kritiserade jag inte, svårt att utföra ett massmord med kniv.

Nee tyvärr handlar det inte om att lära sig samarbeta i det här fallet, utan om slöa lärare som inte orkar "rätta" för många arbeten.

2007-04-20 @ 16:55:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0