Helsingfors!

Nu är vi framme i Helsingfors och allt har gått bra hittills. Min mage strulade iofs lite igår men det verkar ha gett med sig idag. Klockan halv 7 PM går tåget mot Moskva där en mer utförlig redogörelse för resan förhoppningsvis kommer skrivas.

Packat och klart!

Nu är allting packat och klart för morgondagens resa. Kl 11:43 går tåget från Hallsbergs station upp till Stockholm där vi ska leta oss ut till Värtahamnen för att ta båten över till Helsingfors. Det känns som att man har lyckats packat allting som ska tas med nu men någonting viktigt kommer man väl på att man glömt när tåget rullat ut från Hallsbergs station :-). Det känns faktiskt riktigt bra med det mesta just nu förutom en något krånglande mage... Jag käkade en kebabrulle igår på Elvis och jag tror inte att den riktigt var som den skulle... Det har varit väldigt bubbligt i magen idag. Nee nu ska jag försöka leta reda på mina hörlurar.

Förutom att jag kommer skriva om resan i den här bloggen kommer det även skrivas av Nils i första hand på www.resedagboken.se Aliaset för den resan är Niiils. Så det kan jag rekommendera som trevlig läsning :-).

Nu är det nära...

På torsdag klockan 17:00 går båten till Helsingfors och min och Nisses resa tar sin början. Det mesta fixandet är nu klart och det är mest ett par smågrejer som måste ordnas innan allt är fullbordat inför resan. Spännande börjar det verkligen bli :-).

Goa Göteborg!

Igår kväll kom jag hem efter att ha spenderat ett par dagar i Göteborg. Jag åkte dit för att gå på Liseberg och för att träffa Karro som jag inte hade sett på länge. Liseberg var som vanligt väldigt roligt och jag hade så klart köpt ett åkband så att jag kunde åka hur mycket jag ville :-). Vädret under vistelsen på Liseberg var hur bra som helst. Det var molnigt på gränsen till regn men lagom varmt. Antar att det halvdåliga vädret skrämde bort många besökare för det var inte så mycket folk där men det såg ju bara jag som positivt. Fick man vänta mer än fem minuter vid en åkattraktion hade man otur :-). En Lisebergsvistelse kan inte bli mycket bättre än så :-).

Många säger att Göteborg är en go stad med trevliga människor. Det är inget jag tänkt på innan men den här gången märkte jag det verkligen. Det började med att vi inte hade några biljetter till spårvagnen för att man inte kunde köpa några på den perrongen vi var på eller av föraren. Det fanns en myntautomat på spårvagnen men vi hade bara sedlar så där kunde vi inte köpa några heller. På en skylt stog det dock att man kunde köpa biljetter med SMS men det stog så klart inte hur man gjorde... Då när vi lite halvt fundersamma på hur vi skulle göra för att få tag i en biljett kom det fram en kvinna (utan att vi frågade) och visade hur man skulle göra :-). Undrar just om det händer i så många andra städer? Vi hade iofs kunnat åkt gratis för det kom aldrig någon kontrollant men det är lika bra att vara moralisk duktig och köpa biljett och eventuella böter vill man ju inte betala :-).
En annan sak som inträffade och som stärkte "fördomarna" om Göteborg som en stad med trevliga människor var när vi satte oss för att ta en öl på eftermiddagen. Då hamnade vi bredvid ett trevligt par i 40-årsåldern som vi började prata lite med och efter ett tag började de bjuda på en himla massa alkohol :-). Det var Minttu, Southern Comfort osv... Var väl ren tur att de bara var där för lite "after work" och skulle hem rätt tidigt annars hade de säkert bjudit så mycket så att jag och Karro däckat någonstans :-).

Det som var något negativt med vistelsen var att fredagens shopping blev lite seg på grund av för mycket tid, för varmt väder och att man inte ville slösa några pengar på grund av den annalkande resan. Så det var rätt segt tills den nyss omtalande ölen. En annan sak var att det blev lite buttert på vissa håll när man kom hem också men det har ordnat sig nu :-).

Måste klaga på Expekt också... Det går inte att ångra när man väl satt ett spel. Jag har spelat på en match idag men har ångrat mig och vill spela på en annan men det går inte. Jag tycker mycket väl att man borde få ha ångerrätt tills matchen har startat. Så jävla krångligt kan det väl inte vara för dem med det?

Liseberg!

Om en timme sticker jag ner till Göteborg för lite Liseberg och shopping. Kommer tillbaka imorgon kväll.

Horribelt Styles!

Det kan ha varit den mest tveksamma straff jag sett i hela mitt liv som Chelsea fick idag. Många gånger har man sett spelare som filmat och där domaren stått lite dåligt till så att den senare blåst straff men idag när domaren stod en meter ifrån när Malouda utan boll springer in och stänger Finnan så ska det omöjligt kunna bli straff. Tunnhårige Rob Styles såg dock något annat som ingen annan i hela världen såg och blåste således straff som Fat Frank säkert slog i mål till 1-1 som också blev slutresultatet. Det var dock inte det enda misstaget. Normalt sett blir spelare utvisade när de får två gula kort men det gäller tydligen inte i Styles lilla trånga värld... För övrigt var han kass rakt igenom matchen och det gällde för båda lagen.

Kinderägg!

Under förra helgens storstädning av förrådet hittades lite av varje av sparade och onödiga saker. Ett sådant var min och Dzanis gamla kinderäggsamling :-). Den samlingen är nu såld för hela 50 sek till en man som samlade på sådant jox och som hade annonserat i Nerikes efter folk som ville sälja sina gamla sparade kinderägg. Jag hade kanske kunnat sålt skräpet för mer pengar men man känner sig så jävla snål att ta betalt för det överhuvudtaget så jag är nöjd över att han bestämde priset själv och erbjöd 50 sek :-). Nu kommer de till någon slags nytta istället för att bli slängda ialf.

Jag var ute på krogen en sväng efter jobbet igår. Det var väl helt ok men fyllan blir så taskig när man panikdricker precis innan. Jag tog med två öl själv sedan bjöd Nisse på en flaska rödvin som jag försökte trycka i mig så mycket som möjligt av på någon halvtimme. Så imorse kände jag mig faktiskt lite risig och när jag skulle lägga mig inatt så snurrade det en del, således inget bra för mig att panikdricka.

Idag har det annars mest blivit att jag suttit och glott på fotboll. Birmingham - West Ham 0-1... Tråkmatch och inga lag som kommer ligga på den övre halvan av tabellen. Absolut inte Birmingham ialf.


2 veckor kvar...

Idag är det bara två veckor kvar tills min och Nisses resa börjar. Än så länge känns det inte som att det är så nära men antar att det kommer kännas lite mer nästa vecka när man slutat jobba och börjar med förberedelserna för resan. Annars känns det lite så där med resmålen just nu... Järnvägen vi ska åka på mellan Helsingfors och Moskva sprängdes häromdagen av några busar och det verkar vara kraftiga översvämningar i stora delar av södra Asien samt att det är orkanvindar på Hawaii. Det sistnämda lär iofs inte innebära några problem i och med att det är ett tag till vi ska dit men de andra två sakerna kan kanske ställa till med lite struligheter.

Det regnar in i förrådet här hemma trots att farsan lade nytt tak där för inte så länge sedan. Undrar just om han gjorde lite av ett stressbygge där så att det inte blev ordentligt gjort? Brukar kunna vara så med pappsen att allt ska göras fort och med en gång. Nu ser det onekligen ut som att hela ena innerväggen måste bytas ut och det rann på rätt så bra där under dagens störtskur.


"Tip of the day X 2"

1) Lägg inte i en brustablett i en full flaska med mineralvatten. Det blir inte så mycket vätska kvar i flaskan då utan den hamnar på ställen där den inte bör vara :-).

2) Koka inte kaffe utan att ha kaffekannan i bryggaren för då kommer det massa kaffe på ställen där det inte är tänkt att det ska vara något kaffe :-).

Jag får tyvärr inte avslöja vem som har gjort de här sakerna idag...

Seger!

Idag var det fotbollsmatch mot Sannahed och vi vann med 4-1 :-). Alltid trevligt att vinna. Anfallspar för dagen var Claesson och Jacke och det visade sig vara en bra kombination för Claesson lyckades slå in två mål varav ett var riktigt snyggt och Jacke petade in en boll i sann Inzaghistil :-). Förhållandena var ganska dåliga med regn och lätt blåst så jag trodde att det skulle bli en jobbig match som målvakt men det var rätt lugnt. De sköt inte så många låga skott eller slog så många inlägg så det var en ganska behaglig match för mig.

Undrar just vad det kan bli i helgen...? Säkert en hel del fotbollstittande. Det kanske inte blir något festande för att de flesta polarna är på handbollscup. Denna handboll säger jag bara. Den hindrar ju bara massa roliga partykvällar :-).

Nyklippt!

Nu har jag klippt bort mycket av det långa håret eller det var iofs Jenny som höll i saxen. Resultatet blev som vanligt både bra och lite udda :-). Klippte det extra kort för att inte ha så mycket krångel med det under den stundande resan. Jag tror dock jag måste klippa av lite mer av luggen... Den blev lite väl lång för att kunna fixas bra utan plattång och grejer :-). Resultatet ser ni här nedanför.
image36image37

Dagens fundering...! Jag tror faktiskt jag är rätt bra på att inte manipulera och försöka framhäva mig bättre än vad jag är :-). Antagligen en rätt dålig egenskap i många delar av livet men det är som det är.

Lite partybilder!

image31
Va fan "hick"! Nee jag är inte full...
image32
Har du snott min bärs?
image33
Nu försöker vi se ut som på vimmelbilderna från Babar...
image34
Lite för mycket var temat... Lite för mycket smink, lite för vitt, lite för mycket finne på näsan...

En födelsedagsbild också...
image35

25 år!!!

Nu är jag 25 år gammal vare sig jag vill det eller ej. Faktumet att jag blev ett år äldre har även firats lite grand. I fredags blev det lite släktkalas och det är inget jag känner mig speciellt bekväm i. Det känns inte helt bra att människor som man väldigt sällan träffar kommer och ger en massa fina saker bara för att man råkar dela några gener med dem. Det är bra och roliga människor ialf men jag känner mig ändå inte helt bekväm över att jag ska få massa saker av dem. Hursomhelst riktar jag ett stort tack till alla släktingar som ville komma och som gav mig så fina saker.

Jag fick en väldigt fin kamera av mina föräldrar i present så nu kommer den här bloggen bli mycket mer utsmyckad av bilder än vad den varit förut.

Det närmar sig...

Idag har jag vaccinerat mig ytterliggare och skickat in några visumansökningar så resan närmar sig med stormsteg. Visumansökningen till Ryssland var väldigt petig. Man fick absolut inte skriva fel eller använda två olika pennor osv... De verkar verkligen inte vilja ha några turister i Ryssland. De kanske tror att man vill vara kvar där som illegal invandrare?

Hämtade min sista tenta idag och rättningen såg ut som jag trodde. Typ alla rätt på de första frågorna som man orkade svara ordentligt på och mindre rätt på de sista frågorna som man inte orakade svara så utförligt på. Man får väl skylla sig själv lite kanske men vem fan orkar sitta och skriva i 4a timmar?

Sista arbetsdagen ikväll den här veckan för imorgon är jag ledig på grund av att jag fyller gubbe. Imorgon kommer det vara närmare 30 för mig än 20... Inte så roligt. Stackars mig... Snart dax för rullator och blöja igen :-).

RSS 2.0