Beijing!

Nu har vi kommit fram till Beijing i Kina. Det kändes dock som att man hade kunnat stannat en eller ett par dagar till i Ulan Bator. Vi var bland annat väldigt sugna på att åka iväg på en fisketur med samma guide som guidade oss på utflytken vi hade för ett par dagar sedan. Det verkade som att en fisketur ut till någon flod med en övernattning var rätt billig. Det hade säkert varit väldigt kul men nu blev det inte så tyvärr.
När vi lämnade Ulan Bator igår morse stötte vi på lite små irritationsmoment. Först blev vi tvugna att betala för en frukost som vi trodde att vi hade fått gratis sedan fick vi hjälp som vi inte bett om som vi också blev tvugna att betala för. Det första var inte så mycket att bråka om men det andra blev man riktigt förbannad på. Det var så att när vi steg ur taxin på järnvägsstationen i Ulan Bator så stog det tre gubbar där med en vagn som våra väskor hamnade på utan att vi bad om det. Man hann tänka att det här kanske kostar men mer hann man inte fundera över innan en av de tre ville kolla biljetterna vi hade och sedan började springa iväg med vagnen och väskorna mot tåget med oss efter. De hoppade även på tåget och skickade in väskorna i våra kupéer. Än så länge kändes det ju ok och om det nu skulle kosta var det säkert inte så dyrt heller tänkte man... Men när de lastat in våra grejer så skulle de ha 20 000 tukruk. Ungefär 150 sek... Inte heller så väldigt mycket pengar men mycket irriterande när det är för något man inte bett om och när man inte har några pengar att betala med. Givetvis uppstod det en rejäl diskussion på tåget och till slut fick de de tukruk vi hade kvar som inte var så värst många. Men satan vad jag hatar sånt här. Jag blev riktigt förbannad till slut. Det gjorde att ialf jag fick en något sämre bild av Ulan Bator än vad jag hade innan.
Sista kvällen satt vi och funderade på vilken av städerna Ulan Bator och Moskva som var bäst och det var svårt att avgöra. Nisse tyckte nog bättre om UB men själv är jag lite osäker. Speciellt efter det här jag nyss tog upp.

Tillbaka till Beijing. Vi har inte hunnit bekanta oss med staden riktigt än men hotellet verkar riktigt bra och man kan för en slant fixa internet på rummet. Skönt att skriva med ordentligt tangentbord som vi har på vår egna dator :-). Vi såg nyss att Sverige fick pisk mot USA i VM. Kan bli att vi kikar på någon match live om det går vilket kan bli kul. En större presentation av Beijing kommer nog imorgon eller något sådant.

Kommentarer
Postat av: Anonym

haha!

2007-09-16 @ 02:32:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0