Astrologi!

Hur blir ditt "sexår" 2008, köp Aftonbladet så får du veta... Ungefär så löd en rubrik jag läste för någon vecka sedan på Aftonbladets nätupplaga. Det är med största sannolikhet ett bra sätt att sälja lösnummer på men bör astrologi egentligen överhuvudtaget tas upp i dagstidningarna? Horoskop är med varje dag och ibland är det till och med med större reportage som det här som ska förutspå hur ett helt år kommer bli. Att sedan då välja ämnet sex är inte direkt överraskande för att det kittlar lite extra hos de flesta... Att astrologi är total bullshit utan någon som helst sanning tas dock väldigt sällan om aldrig upp i tidningarna. Det är på något skumt sätt accepterat som mer eller mindre sant. Det är väl iofs väldigt få som tror på det fullt ut men hur många gånger har man inte hört kommentarer som -"På mig har det stämt in flera gånger" eller "Någon sanning finns det nog i det".
Det stör mig dock inte så mycket att det finns med i tidningarna i och med att man alltid måste få sia om saker och försöka förutspå diverse händelser. Det som irriterar mig är att många verkligen tror på det och att det förs fram i tidningarna som mer eller mindre sanning. Astrologin har funnits och lurat människor i tusentals år genom att astrologerna har betraktat stjärnornas och planeternas positioner och jämfört dem med en persons födelsedag eller födelseplats. Det som är det roliga med det är att nya planeter ständigt upptäcks och borde således då ha påverkat människor som blivit spådda tidigare. Astrologerna hävdar säkert bara att deras pseudovetenskap på så vis bara blir säkrare och säkrare hela tiden. Jag tror dock att de tidiga astrologerna precis som de nutida menade på att deras skit var lika bra då som nu trots mer upptäckta planeter :-).
Om man ska summera det här nu... Kan vi inte alla komma överrens om att vi lägger horoskopen på sportsidorna, där de försöker förutse hur man ska få 13 rätt på stryktipset och dylikt, för där försöker de ialf inte hävda att de vet hur det kommer bli i framtiden utan att det bara är en ren gissning. "Sportastrologerna" har iofs mer kött på benen genom statistik och förkunskaper än de vanliga astrologerna så det kanske inte är helt rättvist mot dem.

Kommentarer
Postat av: Zandrah

Ja detta diskuterade vi ju igår. Jag håller med dig till 100%. Horoskop är rent skitsnack.. Dags för folk att vakna upp och sluta tro på allt som skrivs i tidningarna. Tack för mig :-)

2008-01-15 @ 10:43:03
URL: http://zandrah747.blogg.se
Postat av: Evertsson

Kan man inte bara se det som en kul grej?? förstår inte varför man måste reta upp sig och hitta en massa negativt i det.

2008-01-25 @ 23:10:18
Postat av: Andy

Evertsson// Klart man kan se det som en kul grej. Varför undrar du det? Jag förstår inte riktigt vad du vill ha fram som inte har framgått i inlägget?

2008-01-26 @ 19:19:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0