Nyår!

Nu har åter ett år passerat revy i mitt allt längre liv och det firades med förpartaj hos Robert för att sedan avslutas på Satin. Det blev en riktigt trevlig kväll med mat, Åshöjdens BK, drinking-games och bordshockey. Bordshockey spelade jag en hel del när jag var liten så jag trodde att jag skulle kunna ha en hygglig chans i turneringen och att jag även skulle kunna bjuda upp till match mot den erkänt duktiga Robert. Det första lyckades jag med i och med att jag krånglade mig fram till final i turneringen genom en utskåpning av Bias och genom att slå Nisse i en riktig rysarmatch som jag avgjorde i slutminuten :-). Den sedan följande finalen mot Robert gick dock inte så bra och slutresultatet är för dåligt för att tas upp här :-).
Drinking-games är också en väldigt rolig grej som alla amerikaner körde som vi träffade på resan. Man tenderar dock att bli något för full efter att man har spelat ett par omgångar. I onsdags slutade det med att jag hamnade på toaletten större delen av natten :-). Den här gången gick det dock bättre och ledde bara till en god fylla. Alla blev i riktigt bra form framåt 12-1 på natten och Bias var i riktig kalasform. Han var i en sällan skådad men ofta saknad form :-). Det händer väl en eller ett par gånger per år att Bias är så här kul på fyllan men det skulle uppskattas om det kom fram oftare :-).
Jag har även en fundering som har kommit upp under båda gångerna vi spelat drinking-games. Kan meningen "det beror på vad du tycker om det" aldrig i något sammanhang klassas som en fråga? Jag tycker att det kan det medan de andra grabbarna inte tycker det. Jag har försökt tagit reda på det men ännu inte lyckats. Skulle vara väldigt tacksam för ett ordentligt svar på det.
Kvällen avslutades sedan på Satin där Robert genom Amir fixat så vi slapp stå i kö vilket var riktigt skönt och Satin bjöd på en riktigt underhållande kväll.

Jag blev knäckt igår också :-). Fick en IQ-test grej att göra på Facebook som jag givetvis utförde... Dessvärre läste jag inte instruktionerna så värst bra och trodde att testet bestod av 15 frågor när det i själva verket var 30. Efter att ha tagit alldeles för mycket tid på mig på de första 15 frågorna blev inte resultatet så värst bra när jag inte hann svara på de resterande 15. Aj aj aj säger jag bara :-).

Kommentarer
Postat av: linus

NEJ! nu vet ju hela facebook sanningen om ditt iq...katastrof!

2008-01-01 @ 21:20:57
Postat av: Andy

En katastrof utan dess like :-P

2008-01-01 @ 23:04:55
Postat av: Nils

givetvis kan meningen "det beror på vad du tycker om det" uppfattas som en fråga talesmässigt om du använder rätt ton.. men då kan du ju sätta ihop vilken mening som helst och få det till en fråga: vi spelade bra idag? den där bilen är grön? jag är ingen svenskaexpert men språkligt och skriftligt är det påståenden och där borde man dra gränsen eftersom spelet måste ha klara regler, annars kan man slingra sig undan varje gång.
Hade du sagt "Vad tycker du om det"? hade det varit en glasklar fråga men "det beror på vad du tycker om det" är ingen fråga.
Men vi får väl fråga någon som är svenskalärare så vi får ett ordentligt svar på det här..

För övrigt är Kula kung

2008-01-02 @ 07:43:56
Postat av: Andy

Nils// I något sammanhang var en något dum formulering. De frågorna du tar upp riktar sig inte direkt mot en person vilket däremot "det beror på vad du tycker om det" gör. Det är mycket där skon klämmer så att säga :-). Är inte Eva-Karin vass på svenska? Du får ta ett snack med henne så att vi kan reda ut det här ordentligt :-).

2008-01-02 @ 12:26:26
Postat av: Nils

Tar några nya exempel om du tycker det spelar någon roll då..

Du har blåa ögon.
Din hund heter gabriel.
visst kan man ställa det som frågor men i grunden är det påståenden.
Det rätta hade varit Har du blåa ögon. Heter din hund Gabriel.

Vad menar du att frågan är i "Det beror på vad du tycker om det" är?
Vill du ha ett svar vad personen tycker? >Eller vill du ha en bekräftelse? (t.ex: -ja det beror på vad jag tycker)

Ja jag kan fråga morsan eller brorsan, tror båda är utbildade svenskalärare

2008-01-02 @ 13:20:29
Postat av: Andy

Tycker iofs båda dina sista alternativ är frågor vare sig de är bekräftelser eller ej. Det blir tip-top om du gör det för då har vi snart det hela utrett :-).

2008-01-02 @ 15:28:09
Postat av: Nils

Verkar som du missuppfattade det sista inlägget helt...

men jag ringer dig nån gång så diskuterar vi det här som två vuxna människor

2008-01-02 @ 17:07:29
Postat av: Andy

Hehe... Man får inte glömma barnet i sig, tror världen blir bra mycket tråkigare isf :-).

2008-01-03 @ 20:40:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0