Är det så farligt?

Mycket käbbel nu om den nya lagen om avlyssning av data- och teletrafik. Jag har inte orkat sätta mig in i det för att jag inte bryr mig så mycket om vad folk vet om mitt privatliv men ändå måste jag skriva lite om det :-). Om jag fattat det hela rätt så ska typ polisen eller militären få avlyssna all data- och teletrafik utan speciellt tillstånd. Hot mot integriteten är väl det motståndarna hävdar vilket säkert är rätt... Grejen är om det nu spelar så stor roll? Redan nu får väl nyss nämnda "myndigheter" avlyssna data- och teletrafiken med tillstånd. Alltså om de misstänker att någon terrorist eller annan buse behövs avlyssnas. Skillnaden nu blir väl att det sitter några snubbar till som behöver lite mindre pappersarbete för att avlyssna samma misstänka personer samt att de söker efter vissa misstänkta ord och meningar som typ; Nu ska jag nog gå och spränga Krämarhusen för att de är så hiskeligt fula. Då kanske farbror högre myndighet kommer att kolla upp det ytterligare och om man fortsätter med det snacket kanske man blir intagen till förhör. Det känns ganska lugnt för merparten av Sveriges medborgare. Vad är det egentligen som är så farligt mot integriteten i det? Att någon råkar läsa när några snackar sex över mail eller MSN? Det gör ju princip alla så det kommer vara lagom intressant för någon signalspanare att lyssna efter anonymas sexsnack... "snark"... Det som jag kan tänka mig kan bli lite jobbigt är om någon av dessa avlyssnare börjar avslyssna vänner och bekanta för att luska ut hemligheter. Det kan nog vara lite jobbigt men om man nu tycker att det är sååå jävla jobbigt att någon kan göra det får man väl kryptera sina mail och utföra sina hemliga samtal med mobiltelefon. Tänk om den här lagen kan hindra ett enda terrordåd, mord eller knarkuppgörelse varje år så är den helt klar värd att införa.

Bara de inte använder lagen till nätpirater och liknande för då blir jag lack :-) Tänker på alla stackare som vill se film, höra musik och skaffa program gratis :-). Det borde de få fortsätta göra. Jag betalar ju så klart alltid för mig men jag tänker som sagt på alla andra ha ha... MINDRE GIRIGHET ÅT FOLKET!!! Det är fint att dela med sig vare sig det är privatliv eller programvara. Det glädjer definitivt andra människor.

Kommentarer
Postat av: Kallocain

Rättfärdiga stöld i samma inlägg som du förespråkar fri avlyssning av alla svenska medborgare utan att brottsmisstanke krävs.



Har du tappat förståndet eller är du född efterbliven? Förmodligen det mest korkade blogginlägget någonsin alla kategorier. Tänk om tänk rätt!

2008-07-05 @ 14:24:54
URL: http://stoppafralagen.nu/
Postat av: Andy

Alltid svårt att värdera övervakning mot säkerhet fast det har du väl aldrig tänkt på? Rättfärdiga stöld... Jao det har du nog rätt i att jag gör i det här fallet men jag antar att du aldrig någonsin har laddat ner någonting... Säga en sak och göra en annan och att ställa sig på den för tillfället mest enkla sidan är en kategori jag antar att du tillhör. Tänk om lilla ponken... Det är svårt att säga vad som är rätt.

2008-07-05 @ 17:42:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0