Lite av varje!

Humm hade väl tänkt att plugga idag men så blir det nog inte... Två veckor och en dag kvar tills megatentan. Kan väl bara vara jurister som lägger en tenta på 22,5 poäng. Vad ska man kalla det egentligen... Idioti? Brist på verklighetsförankring? ...kanske räcker med att det är en jurist som står för utformningen av kursen. Hur är det nu...? Psykologi läser man för att förstå sig själv och andra medan man läser juridik för att sätta dit andra och komma undan själv?

Jag har tagit tag i kommentarsproblematiken här i bloggen nu... Det blev som jag påpekat lite väl mycket av den varan vilket förstört för de ibland vettiga kommentarer som skrivs. Det är kul med kommentarer som dissar, håller med eller ger något till inlägget men de andra kan man som tidigare påpekats vara utan.

Igår tittade jag på Lisa och Saga som dansade. 80 sek kostade det att bara gå in för att se dem... Deras föräldrar betalar 800 sek per termin för att de ska få gå på dansen men ändå måste det betalas 80 sek för att få se dem uppträda. Jag är liberal men ibland spyr jag på kapitalism. Tänk om fler bara vara nöjda med att det gick runt hyfsat... Nu vet jag inte hur det är i det här fallet men 80 sek för att se barn uppträda är i överkant och något jag endast tror blir extrapengar för de som driver dansen... För övrigt så smälter man som snö när Lisa kommer springande mot en med armarna utsträckta!!!

Igår kväll var det fest. Jenny ska flytta till STHLM och jobba så hon hade någon typ av utflyttningsfest. Det var trevligt men ett socialt problem uppstår alltid på fester som man anländer sent till och där man inte känner typ någon... Ska man hälsa på alla eller ska man bara ta det som det kommer efter hand... Jag gör alltid lite olika... Igår körde jag ta i hand metoden med alla precis när man kom... Typ 10 personer. Man kommer ju inte ihåg namnet på någon efteråt och ingen av dem kommer ihåg ens eget namn heller :-). Det är väl trevligt men oftast ganska meningslöst, eller vad tycker ni?

Efteråt blev det Stället för oss. Parken som jag hört en del av hos Robert lirade live och var bra. Jag hann iofs bara se ett par låtar men det lät bra om det nu inte var alkoholen som talade :-). Det var kul på Stället igår säkerligen mest pga att det var Klubb Smart vilket oftast ger åtminstonne hygglig musik. Igår var det en bra blandning så både folk som mig och vanliga MTV-musik människor kunde trivas. Plus till DJn alltså. Fast personligen tycker jag väl att det kunde spelats lite mer rock/pop/synth ändå :-).

Såg ett debattprogram om hemlösproblematik idag också... Personligen vet jag iofs inte om det var någon problematik utan mer att vissa begär så himla mycket av samhället. Vad ska man göra åt en uteliggare som klart och tydligt inte vill bo i lägenhet eller på något härbärge. Ska man tycka synd om den personen när kommunen blir tvungen att flytta på denne för att det ska byggas hus där personen råkar bo för tillfället när denne tidigare faktiskt fått erbjudanden om boende? Det var även med en "stackars" ensamstående ung mamma... En jag har barn när jag är 18, inget jobb och förväntar mig att samhället ska ge allt till mig. Kommunisten Josefsson tyckte så klart jättesynd om henne och alla andra hemlösa och hade som lite slutfråga att "är det så att samhället tycker att man ska klara sig själv?". Ja mr Josefsson någon gång måste man växa upp och inte tro att alla andra ska lösa ens problem. Stackars lilla mamma som måste bo på HOTELL i STHLM för att hon inte kan bo någon annanstans eller skaffa ett jobb. Jag spyr på "tycka synd om" samhället. Tyck synd om dem som är sjuka och inte de som är lata.

Kommentarer
Postat av: Mats

Det sista helt klart eftertänksamt. Håller mé om att mer energi borde läggas på dom som åtminstone försöker, eller é sjuka..



/Mats

2008-11-30 @ 20:34:04
Postat av: Andy

Mats// Precis!

2008-11-30 @ 22:22:46
Postat av: Karolina

bara se vart våra skattepengar ta vägen.. o vidare vilken feg makt vi har i detta avlånga land

2008-12-01 @ 12:01:20
Postat av: Andy

Karolina// Hur menar du nu?

2008-12-01 @ 12:03:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0