Kolmården

Jag hade väl tre mindre mål med den gångna sommaren; åka till Kolmården, åka till Holland och knalla upp för Kebnekaise. Nu har jag efter några om och men lyckats utföra det första :-). Holland blir det säkert i höst medan Kebne får vänta tills nästa år.

Kolmården infriade alla förväntningar, eller det var nog till och med lite roligare än förväntat. Det blev jag och Jeppe som kom iväg till djurparken. Egentligen skulle Nisse med också men ett "hastigt" uppkommet möte grusade Nisses medverkan, och jag hade nog rätt svårt att dölja min besvikelse när han ringde och talade om det precis innan avresan. Annars blev dagen väldigt lyckad.

Det var mycket djur att kika på och de som jag tyckte var mest spännande var björnarna och tigrarna. En av björnarna var på riktigt bra humör och kilade fram till stängslet för att ta en närmare titt på oss, vilket var riktigt coolt. Vi fick en extra bra upplevelse av björnarna tack vare att vi hade gått till baksidan av björnarnas inhängnad där man nog inte ska vara, och där det således inte var några andra människor.

Den nyfikna björnungen som kom fram för att titta på oss.

Tigrarna däremot var mer slöa och rörde sig inte överhuvudtaget när vi tittade på dem, men de är extremt vackra och coola djur, och att ha dem en halvmeter ifrån en med endast en glasruta emellan är en spännande upplevelse.

Som ett stort gosedjur!

Utöver dessa djur kikade vi även på noshörningar, kameler, elefanter, zebror och bla bla... Vi hann även med att gå på en vädigt bra delfinshow.

Delfinshowen!

Efter att vi varit i djurparken gick vi även till tropicariet där de hade alligatorer, ormar, fiskar, spindlar osv. Det mest spännande där var givetvis ormarna och då speciellt nätpytonormen, vilken är världens längsta ormart. Sjukt stor och äcklig orm :-).

En ihoprullad nätpyton.

Efter tropicariet var det dax för det på förhand mest förväntansfulla, safariparken, och det blev spännande, kanske till och med lite väl spännande för Jesper... När Jesper skulle ta ett kort på en giraff försökte giraffen stoppa in sitt huvud genom den nedvevade sidorutan :-). Det var ungefär som i "Vi hade ialf tur med vädret 2" fast med den skillnaden att vi lyckades hålla giraffen utanför bilen :-). Utöver denna incident fanns det mycket annat intressant i safariparken som lejon, vargar, lamor, älgar osv... Man känner sig inte så kaxig när man ser ett gäng vargar komma springande mot bilen med tungorna ute :-).

Tror det är lamadjur som tyckte det var trevligare att vila på vägen än vid sidan om...

I flykt från den något för nyfikna giraffen :-).

Efter besöket till Kolmården passade vi även på att åka förbi Factory Outlet i Vingåker där det inhandlades en hel del för mycket förmånliga priser. Jag hade bara varit där en gång tidigare och då var det inte så bra men nu var det riktigt bra utbud.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0