Pajasuniversitet!!!

Jag ska tydligen gå på en av Europas bästa universitet när det gäller utbildning i ämnet psykologi, men det kan man knappast tro. Tänkte nu räkna upp ett antal händelser som borde vara sjukt pinsamma för Örebro universitet.

Under en tenta i statistik och metod där utbildningen skett på engelska fick vi en tenta på svenska. Vi skulle fått den både på engelska och svenska, men av någon anledning kom inte den engelska delen ut. Ett överkomligt misstag där de som ville borde fått chansen att skriva om tentan. Nu beslöt universitetet att sänka nivåerna för godkänt och väl godkänt istället. Ingen som skadade mig tack vare att jag således fick väl godkänt på båda delarna, men ska man inte som student kunna både den svenska och engelska översättningen av olika begrepp? Nu godkändes således flera studenter som egentligen inte klarat tentan.

En tenta i SPSS slutade med att typ hela klassen fick väl godkänt trots vitt skilda svar mellan studenterna. Vissa studenter rev till och med sönder sina tentor efter att de lämnats ut beroende på den uppenbara felrättnngen.

Under min D-uppsats blev det något missförstånd, eller bråk, mellan handledaren och examinatorn på kursen vilket ledde till att samma person var både handledare och examinator. Jag vet inte ens om det får gå till på det sättet. Detta drabbade eventuellt inte mig så negativt, men det är knappast bra att den handledare som släpper igenom en uppsats till opponering även ska vara den som ger betyget.

Så till det som gjorde att jag tog upp det här nu. Plockade ut min tenta i hälsopsykologi nyss för att kika igenom rättningen. Jag har fått en kommentar; "jag saknar sömnrestriktion och stimuluskontroll - två viktiga delar". Jag har tagit upp att man inte ska sova på dagarna samt diverse stimulus man ska undvika innan sänggående osv... Jävla sopa som rättat tentan. Till saken ska sägas att svaret skulle vara på en halv sida vilket gör att man inte kan gå in i detalj på dessa olika "terapier".

Kommentarer
Postat av: Rhesusapan

Finns bara ett svarsalternativ på sådan behandling, primalskrik!

2009-12-10 @ 15:39:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0