München!

I fredags morse ringde klockan 04:00 för en ny upplevelse i livet, en resa till München med fotbollsgrabbarna; Ata, Danne, Ehsan, Erik, Mange och Sebbe. En lagom heterogen grupp för att aldrig kunna bli helt förutsägbar. Tänk er själva, två iranier (varav en nationalist), en importerad indier, en gapande hobbydansk, en likgiltig norrlänning, en förortssvenne från Sthlm, och sedan jag, en lätt överspänd humanist som grädde på det hela. Hur slutade då detta...? Ja det kan man fråga sig...?

Efter en ganska dåsig flygresa ner upptäckte vi att det var över 10 mil in till München från flygplatsen, samt att min mobil vägrade fungera efter att ha blivit avstängd på flyget. Riktigt irriterande när man är utomlands, vill göra olika saker och således lätt kommer bort från varandra. Hursomhelst, Erik raggade upp en taxi och fick typ samma pris, per skalle, som busssen hade kostat och allt var frid och fröjd. Efter att ha slagit världsrekord i taxihastighet, ialf över 170 km/h, var vi rätt snabbt framme vid hotellet. Där blev det lite kaos... Den extremt välordnade Ehsan hade missat att boka en säng, eller mer rätt, han hade skitit i att göra det :-). Tjejerna i receptionen var, med all rätt, något konfunderade över hur vi kunde åka till ett hotell och inte boka in en person :-). Hursomhelst löste det sig ändå, men det hade ju varit lite drygt om hotellet hade varit fullbokat.

Sedan blev det tysk husmanskost (överraskande gott), lite strövande på stan och sedan en lång power-nap, förutom för Erik som tyckte det var bättre att snöra på sig löparskorna och springa runt halva stan. Dessa norrlänningar :-).
 
Ser verkligen inte gott ut, men det var det!

Sedan var det feeesstt!!!

Av dessa märken intogs det en och annan liter under kvällen.

Efter att ljudnivån höjts en aning i samma takt som alkoholnivån höjdes i kroppen knackade det på dörren... När jag öppnade stod det en lönnfet öststatare utanför iklädd shorts och t-shirt. Det roligaste med den incidenten var inte att han bad oss vara tystare, utan han gav oss två alternativ; gå härifrån, eller stanna och han skulle ringa polisen. Vet inte om det egentligen var två alternativ, men han hävdade ialf att det var så :-). Vi valde det förra före det senare...
Av någon anledning fick vi för oss att gå till det stället vi skulle till, eller det var något slags klubbkomplex med ett stort antal småklubbar samlade i gamla fabriksbyggnader. Det var ialf en bra mycket längre promenad än vad vi hade föreställt oss, och vi knallade lätt i över en halvtimme. Väl framme kikade vi runt lite och Mange fick välja ställe... Varningsklockorna ringer va??? Det blev ett dunk, dunk, dunk, dunk-ställe så klart :-). Ja musiken lät exakt dunk, dunk hela tiden, helt utan variation. Efter att ha dunkats sönder gav jag upp tillsammans med Erik, Ehsan och Sebbe och försökte leta reda på något annat, vilket var helt omöjligt. Det var något jävla band som gällde och varje gång vi försökte gå in någonstans blev vi bryskt nekade av vakterna. Till slut gav jag, Ehsan och Erik upp och åkte hem...Men, men ändå en halvlyckad utekväll!!!

Andra dagen hade också sina toppar och dalar!!! Dagen började med att spenderas lite i affärer downtown för att sedan fortsätta ut mot Allianz Arena och försök till att få plåtar till Bayern München - Schalke 04. Vi åkte ut till arenan på chans, och jag trodde det skulle bli svindyrt att få tag i biljetter, så jag såg det mest som sightseeing. Där hade jag dock fel!!! Erik visade bra kunskaper i att hitta "person som bara vill bli av med överblivna biljetter", så vi lyckades köpa biljetter för försäljningspris.

Fortfarande ambivalent till om den är snygg eller ful!?

Snart dax för avspark!

Matchen i sig var ganska tam. Robben blixtrade till ett antal gånger, men annars var inte stjärnorna i lagen på sina bästa sidor. Annars var stämningen bra och det kändes väldigt vänskapligt mellan fansen, både innan och efter matchen. Vi såg inga bråk och fick inga känslor av dålig stämning mellan lagens fans trots att många var märkbart fulla och iklädda diverse lagsymboler.
Efter matchen tog vi oss tillbaka till hotellet, vilket tog sin tid när alla som sett matchen skulle åka samma tunnelbanelinje hem...

Marienplatz, Münchens hjärta!

Om Ehsans underliga bokning och öststatarens störande av vår förfest kan ses som både roliga och jobbiga omständigheter under resan kommer det "äckligaste" nu. Av någon anledning låg vårt hotell i något slags bögkvarter. Det var regnbågar och bilder på nakna killar överallt runt hotellet där vi bodde. Annars är det väl bara så att det finns mycket tyska bögar, precis som man brukar skämta om. Ett annat alternativ är ju att de som gjorde bokningen ville hamna i detta område...
Ja, ja det var inte bögarna i sig som jag tänkte ta upp nu som äckliga. Vi var hungriga som, ja jag vet inte vad, efter matchen och hoppade in på första bästa ställe. Jag var nog mest bidragande, speciellt när stället hette Andy's någonting... Väl där inne reagerade vi på att det satt mycket killar två och två samt att servitören var något av det femninare slaget. Det blev lite av en "vi passar inte in här stämning" bland oss. Detta samt, okunskap och en enorm hunger gjorde att fyra av oss beställde in något som hette Cordon Blue... Det var typ skinka och gorgonzola i någon slags panering, och det smakade verkligen illa. Det var det överlägset äckligaste jag någonsin ätit på en restuarang, och jag tror att både Danne (som mer använde maten som leksak) och Magnus kan hålla med mig. Sebbe hann väl äta upp innan han fattade att det var äckligt, för av någon underlig anledning var hans tallrik tom efter en stund. Undrar just vad de hade i den där gorgonzolan...

Efter denna långa dag och dess misslyckade restaurangbesök var många av oss matta och tog således en längre vila. Alla vaknade, något överraskande, upp ur denna vila, och alkoholen började flöda för vissa, dock inte mig. Danne och Mange lyckades dock tömma en flaska Captain Morgan på säg en timme... Alla förutom jag gick sedan ut trots att vi skulle upp halv 7 morgonen efter. Den kvällen kan jag således inte rapportera så mycket om, men rapporterna säger att det valdes ett bättre ställe, men att merparten av manskapet var rätt sega och gick hem relativt tidigt. Att någon idiot hade stått och lattjat med en butterfly-kniv på dansgolvet verkade var nog det mest uppseendeväckande som nådde mina öron...

ALLA kom i tid till den förbeställda taxin, något jag i mina vildaste fantasier hade svårt att föreställa mig innan. Vi hoppade in i taxin och alla förberedde sig på att sova när chauffören frågade vilken terminal vi skulle till...? Ehh, tänkte vi... Det fanns nämligen bara en terminal på den flygplatsen vi skulle till. Efter några om och flera men så förstår vi att snubben i receptionen beställt en taxi till en annan flygplats. Vi hade även gjort upp ett pris innan som vi skulle betala, vilket alltså blev helt knas. Chauffören vägrade, efter att vi rett ut situationen, att köra på ett fast pris och vi fick färdas till flygplatsen i hopp om att taxametern inte skulle gå helt över våra tillgångar. Väl framme fick vi betala 170 euro, vilket var ungefär vad vi hade kvar i lösa pengar. Det hela hade kunnat sluta i en stor dispyt men det löste sig rätt bra, säkerligen mycket på grund av att vi var för trötta för att tjafsa.
Väl framme på flygplatsen hände nog det "roligaste" med hela resan. Ata och Sebbe hade köpt med sig några flaskor alkohol hem, men väskan de skulle ha dem i blev alldeles för tung. Efter ett antal ompackningar slutade det hela med att de fick ställa sig utanför flygplatsen och sälja dem till andra resenärer för starkt rabbaterat pris :-).

Sedan bar det hemåt och utan något ytterligare att rapportera. Spännande resa med andra ord!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0