Humm... ...och film!

Väldigt dålig mage inatt... Den som tycktes vara på bättringsvägen förra veckan. Börjar fundera på om det är broccoli och inte ingefära som ställt till det, eventuellt kombinationen. Magen började nämligen bli sämre igen efter intag i torsdags av samma broccoliförpackning som användes när det hela började. Just nu är det dock bättre igen!

The Treasure of The Sierra Madre

Humphrey Bogart som med ett par polare letar guld i de mexikanska bergen, och var tydligen en av Kubricks favoritfilmer. I mitt tycke en mycket underhållande film trots att den är gammal och att den ibland blir lite väl teateraktig när skådespelarna lite väl ofta pratar med sig själva. Det jag gillar mest i filmen är hur den skildrar hur relationer kan bli rostiga om de blir allt för intensiva och när pengar och ekonomi får för stor inverkan. Över det hela taget en mycket bra film som når upp till fyra plus av fem.

Double Indemnity

En klassisk "film noir" med mord, femme fatale och bra story. Filmen handlar om en försäkringstjänsteman som säljer en livsförsäkring till en kvinnas man för att sedan ta livet av samma man för att försöka komma åt både pengarna och kvinnan. Bör tilläggas att det är kvinnans idé från början. Så mycket mer är det inte att säga förutom att filmen är bra. Fyra plus här med.

Predikanten

Andra filmatiseringen ur Camilla Läckbergs Falk/Hedström-serie. Första filmen, Isprinsessan, var rätt dålig men den här är bättre. Känns mycket mer välgjord. I mitt tycke är även boken som filmen baserar sig på en av de bättre, eventuellt den bästa, ur serien. Att det är en TV-produktion märks genom att filmen är två timmar lång och tänkt att ses i två delar, vilket gör det lite segt att se i ett sträck. Men det funkar trots allt! Den enga underhållningen med Isprinsessan var Göran Ragnerstams tolkning av Mellberg, här blir istället samma tolkning mer en väldigt kul del av en rätt bra film. Betyget blir tre plus av fem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0