Hemma igen, igen...

Nu är jag hemma på riktigt, antagligen flera månader :-). Just nu känns det bara skönt att få vara hemma, få vara lite ensam, få träna lite och ha lite struktur, men vädret hade ju kunnat varit bättre :-).

Jag och familjen kom hem strax innan sex imorse, efter en lång flygresa, men den gick snabbare än beräknat och vi kom iväg från Kap Verde innan utsatt tid, så resan hem var inte lika jävlig som resan ner :-).

Julfesten på Kap Verde blev hyggligt lyckad. Det var några engelsmän, eller kvinnor med för den delen (hur säger man tvåkönad nationstillhörighet utan att det verkar som det bara är killar?) som hade lite show... Absolut inte det bästa jag sett, lite som en skolavslutning i högstadiet, men ändå något underhållande. Till showen åt och drack vi gott och efter en stund var showen slut och hela familjen utom jag gick hem. Jag stannade istället kvar för att hitta lite nya kompisar, det fick bli reseledarna, vilket var ett trevligt gäng. De flesta av de skulle dock jobba dagen efter så det blev inte så sent och efter ett par extra timmar rumlade även jag hem.

Juldagen var lite seg, och det uträttades väl inte så där jättemycket, utan hela dagen var en väntan på kvällens höjdpunkt, att äta hummer :-). Hummer var gott och jag tror inte jag ätit det förut, så det var en trevlig upplevelse. Till hummern dracks det en del vin och efteråt hookade jag upp med några reseledare igen och kikade lite närmare på nattlivet i Santa Maria, byn i Kap Verde där vi bodde. Tyvärr verkar inte juldagen vara den bästa dagen för uteliv i Santa Maria så enligt de insatta reseledarna var det rätt lite folk ute, men det var trevligt ändå.

På lite omvägar fick jag helt klart för mig att det var Henrik Fexeus som var den person som jag trodde var Henrik Fexeus, dock "lyckades" jag aldrig prata med karln.... grr...!!! Detta av lite olika anlednigar; en cocktail av inte störa i semesetern, inga bra lägen och feghet. Känns illa efteråt för jag skulle väldigt gärna vilja snacka lite med mannen. Ja, ja så kan det vara... "Gud" ger en oanade möjligheter som man inte tar :-).

Annars är det inte så mycket att rapportera. Resan bestod mest av sol, bad, träning och god mat. Kap Verdianerna såg för övrigt ut att över lag vara i bra form! De är tydligen till största del avkomlingar till slavar, så en teori jag hörde var att de är i så bra form för att de vita slavjägarna bara tog de starkaste slavarna, och således har de som bor på Kap Verde numera en bra genbank för starka kroppar :-). Vet inte om jag tror på det, men en kul teori.

Nu lite bilder;

Ön Sal vi var på är en vulkanö och rätt karg, såg således mest ut så här. Normalt sätt satt det dock inte Kap Verdianer på huk överallt, men här gjorde det ju det :-).

Kap Verdes flagga, hade jag aldrig sett förut.

Höga vågor finns det i Kap Verde, några av de bästa i världen tydligen. Kanske inte just den här, men det är ett mecka för surfare.

Flyter i saltsjö :-).

Utsikten från hotellet :-). Jag saknade dock parasollerna. Hur kan man inte ha parasoller?

Tihi...

Inte den bästa hummerbild jag sett, om jag sett några tidigare dvs, men ändå en hummerbild :-).

Kommentarer
Postat av: Johanna O

Britter går att säga

2010-12-29 @ 10:22:56
Postat av: Andy

Är säkert det rätta, men låter ändå som ett gäng grabbar. Britter (male), brittiskor (female) i mina öron :-).

2010-12-29 @ 11:40:49
Postat av: Nils

Är det skönt att vara hemma igen Andy? Jag har hållt ställningarna här, och även varit i bra form emellanåt.. Nu ser vi fram mot nyår med allt vad det innebär. Robert har verkat lite sliten förresten.



Nils



2010-12-29 @ 15:41:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0