Recensören Sören!

Ja, rubriken är medvetet felaktig.

Det är snö överallt och det går inte ta sig någonstans om man inte använder sig av gång eller motordrivet fordon. Kallaste tiden på en himla massa år också.

Nu var det ju dock filmrecenserande jag tänkte syssla med.

Inglorious basterds

Kul film, speciellt när Brad Pitt och grabbarna ska prata italienska. Oförglömlig scen! Annars mycket våld, fötter och lite udda som det brukar vara i Tarantinos filmer. Fyra starka plus av fem blir betyget.

Big fish

En annan regissör som har svårt att hålla sig till någon som helst verklighet, Tim Burton. En film i samma berättarstuk som Forrest Gump och Notebook, dock inte riktigt lika bra. Hursomhelst en helt klart sevärd film, även om man inte blir helt betagen. En stark trea av fem blir betyget.

Casablanca

Varför den här filmen ska vara en av världens absolut bästa filmer enligt IMDB går något över mitt förstånd. Inte på något sätt en dålig film, men vad gör den till typ best ever??? Rätt många roliga personligheter, speciellt den marrokanske polismannen, och några roliga dialoger med kända citat. Enligt mig är det dock bara en ok film som får en normal trea av fem.

Flickan som lekte med elden

Jag gillar svensk film i och med att den oftast är mer "down to earth" än amerikansk. Actionladdade svenska filmer brukar dock kunna bli lite så där. Denna film är dock ett undantag och är riktigt underhållande trots att den innehåller mycket action. Nu var det länge sedan jag läste Stieg Larssons bok som filmen baseras på men av vad jag minns så fångar filmen det mesta av det intressanta i boken. Något jag inte riktigt förstår är dock varför Noomi Rapace hyllas så mycket? Jag tycker allt hon säger låter som att hon läser innantill. Summering, bra film, fyra plus av fem.

Wall-E

Underbar film! Bra story! Att man kan göra något så bra av robotar som inte ens pratar :-). Klara fem plus av fem.

Blindness

Baserad på en bok av en Nobelpristagare. Om det nu är därför det är en väldigt intressant idé till en film låter jag vara osagt, men själva grunden till filmen känns väldigt intressant. Det handlar om en sjukdom som gör typ hela världens befolkning blind. Jag kan dock inte påstå att filmen lyckas att utnyttja denna intressanta idé, utan det blir bara ok till slut. Helt ok underhållning, men ändå ett litet misslyckande i samma stil som "The day the earth stood still" och "28 dagar senare". Bra idé men dåligt genomfört. Jag ger dock filmen en svag trea av fem.

Det var dom filmerna jag sett senaste tiden det!

Jag vet inte om jag sett det förut men jag blev ialf väldigt glad idag när jag såg en buss som hade "Buss och kram" istället för något stadsdel eller ort i textfältet :-).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0