Dyspepsi!

Grummpff... Det är uppenbart att jag stundom lider av magkatarr, eller dyspepsi som det tydligen egentligen borde kallas.

Enligt vårdguiden finns det ett antal symptom som tyder på dyspepsi, och jag har nu eller har genom åren haft dessa tre:

- Smärta eller obehag i övre delen av magen

- Tidig mättnadskänsla när du äter

- Hungersugningar i magtrakten

Det vore smidigt om det fanns någon enkel logik bakom varför jag får dyspepsi, men det sklijer sig uppenbarligen från gång till gång. Första gången uppstod det som en efterverkning av en magsjuka. Då var mest symtomen av arten tidig mättnadskänsla och svullen mage. Genom att sänka laktosintaget tyckte jag att det blev bättre den gången. Andra gången uppstod problemen efter alldeles för stort fiberintag kombinerat med kaffe. Denna gång löste jag problemet genom att helt enkelt äta mindre fibrer och försöka minska kaffekomsumptionen. Nu den tredje gången uppstår problemen istället efter att jag ätit "rå" ingefära i en wok. Jävla skitmage helt enkelt. Kan den inte bara bestämma sig för att ogilla en sak istället för massa olika helt skiljda saker? Det enda som verkligen verkar hjälpa denna gång är att äta kokt mat. Jag testade wok utan ingefära och det blev inte bra. Ska jag leva resten av mitt liv med kokt mat??? Då kanske jag blir en "hårdkokt" jäkel på köpet iofs ho ho!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0