Forsränning & cykeltur!!!

Två nya inlägg!

Andra dagen i Mendoza innebar heldag i Anderna med forsränning och cykeltur. Forsränning är något jag tänkt prova på många gånger utan att det blivit av, men nu var alla väldigt intresserade så nu blev det äntligen av :-). I min fördomsfulla värld trodde jag att detta med turistanpassad forsränning skulle vara rätt mesigt, och när jag såg floden, Rio Mendoza, samt hörde att vattenståndet var lågt blev jag inte direkt mer övertygad om att det skulle bli mycket till äventyr, men så fel jag hade... Efter en ganska mesig start där det mest spännande var att vattnet var svinkallt tog det fart på allvar! Först fick vi bland annat stå i båten och paddla, vilket inte är så enkelt i en fors, sedan gick vi upp på land en sväng för att ta ett "bad" i ett litet vattenfall. Låter inte så himla lattjo kanske men det var bara början... Tillbaka i forsen igen trillade, SÅKLART, jag i vattnet av oss åtta som satt i båten, detta efter att båten kommit lite på sniskan på grund av en sten i forsen. Det var allt annat än enkelt att komma tillbaka till båten pga den hårda strömmen. Man drogs med som en vante som man brukar uttrycka det på högre breddgrader. Att simma var svårt, givetvis pga det strömma vattnet, men mest för att det var så lätt att slå i huvudet i olika stenar om man försökte simma normalt med huvudet framåt. Det låter lite farligt, vilket det säkert även var, men man var utrustad med hjälm och flytväst, samt att det förutom en guide i båten även var med en snubba i en kajak som kunde hjälpa en om man hamnade i vattnet, och som således fick hjälpa mig när jag hamnade i vattnet, och efter lite om och men var jag så, dyngblöt, tillbaka i gummibåten. Då började det knasigaste av allt... Guiden i båten bestämde sig för att, med vårt godkännande, att kantra båten så att alla åtta trillade i vattnet och drogs iväg av strömmen till höger och vänster. Det flöt således omkring grabbar lite här och var i forsen tillsammans med paddlar, skor osv... Ialf ett par skor försvann i tumultet! Efter en stund lyckades jag ta mig tillbaka till båten något blåmärke rikare. De flesta andra lyckades även de med det konststycket, men en britt hamnade en bra bit ner i forsen och plockades till slut upp lerig och utan skor :-). ...och jag kan säga att det inte bara var jag som hade smärre blessyrer efteråt, och jag kan fullkomligt garantera att detta tillvägagångssätt för forsränning inte skulle godkännas av någon säkerhetsinspektion i Sverige, men sjukt kul var det. I adrenalinupplevelse något av det bättre jag gjort i mitt liv!

I forsen!

Gänget framför vattenfallet.

Cykelturen sedan blev dock inte riktigt som vi tänkt. Vi trodde att det skulle vara någon slags downhill men det var istället någon timmes cykelsightseeing i Anderna. Extremt vackra miljöer, men inte direkt adrenalinsprutande, dock jobbigt med alla backar.


Vackert!

Efter en tuff dag med små skråmor, en lätt bränd vänsterarm och en skön dusch blev det en härlig buffé med, ja typ allt, man kan önska sig för endast 100 sek.


Kommentarer
Postat av: Anders Oxelgren

Hej! Vilka spännande äventyr. Först vinprovning sedan forsränning. Vid vinprovning brukar man bli lite lurig, det vet jag av egen erfarenhet. Forsränning skulle jag aldrig våga mig på. Du kan väl skriva upp namnet på de viner du tycker är bra, kan ju finnas i beställningssortimentet på bolaget.

I går satt johanna med sin andra tenta och våndades.

Ha det bra och hälsa kompisarna. / Pappa

2010-11-06 @ 10:28:58
URL: http://oxelgren.blogg.se/
Postat av: Andy

He he, vi fick inte smaka saa mycket viner, sa hann inte bli sa lurigt. Lurade till det ordentligt under fredagskvallen istallet. Tror inte vinerna vi provade finns pa bolaget, men viner fran Mendoza lar finnas dar.

2010-11-07 @ 14:48:11
Postat av: Nils

guuld med forspaddling, blir hyfsat avundsjuk.. får ta och göra vattenfallet i hemsjön med kanoten.



Hur går det i tävlingen?? har det fällts nåt avgörande?

Ha det fortsatt gött!!

2010-11-08 @ 17:25:11
Postat av: Andy

Ja paddla fors var inte fel kan jag saga.



Vi lade ner tavlingen efter att du akte hem, men tror nog Robert har vunnit mest omgangar nar det varit jag, bias och han som spelat.



Ha det gott, och akta dig for strommarna i Hemsjon hehe

2010-11-09 @ 03:01:26
Postat av: Nils

Hehe okej, tänkte den andra tävlingen, "sidomomentet" så att säga, är det också nedlagt?

2010-11-09 @ 10:04:31
Postat av: Andy

Hahaha ok! Om jag minns de ratt sa forlorade Robert den redan i San Diego, men annars ar den aven mycket nedlagd hehe!

2010-11-09 @ 14:26:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0