Santiago de Chile

Först regn, sedan svinkallt och nu värme och förkylning... Värme och värme förresten, men idag var det ialf varmt när vi var ute i Santiago och knallade runt lite.

Nu måste jag tänka efter lite... Jag skriver nämligen live just nu, på sista tiden har jag först skrivit i ett block sedan lagt in det här på bloggen, mestadels för att inte hålla den mycket attraktiva datorn alldeles för mycket. Så vad har vi gjort de sista två dagarna? Jo igår blev det en sightseeing dag! Först kilade vi upp på Cerro San Cristobal för att få en bra utsikt över staden. Cerro San Cristobal, är precis som i Rio De Janeiro, en hög kulle, eller mer av ett berg kanske, där det utöver bra utsikt även återfinns en kristlig staty. Här är det dock inte Jesus som håller koll på staden utan Jungru Maria. Att ta sig upp på kullen blev lite jobbigare än vi hade tänkt i och med att vi fick gå upp på grund av att linbanan, eller vad det är, inte fungerade igår.

Jungfru Maria.

Utsikt från Cerro San Cristobal.

Efter att vi knallat upp, tagit våra bilder och njutit av utsikten knallade vi ner igen :-). Vi fortsatte vårt knallande ner genom Santiagos Chinatown och hamnade till slut mitt i centrum vid Plaza de Armas. Det blev lite mat, fika, mer knallande, inköpande av USB-minne och sedan tillbaka till hostelet. Kvällen blev sedan väldigt lugn.

Plaza de Armas.

Snöiga berg!

Idag började vi dagen med att, ialf försöka, besöka ett museum om Pablo Neruda, någon litteraturpristagare, men vi fattade inte riktigt hur vi skulle ta oss in i museumet ???, samt var väl egentligen inte överdrivet intresserade, så efter lite letande efter ingång gav vi upp och letade reda på ett postkontor istället :-). Vi skickade iväg vårt USB-minne till Sverige. Jag skrev Anders Oxelgrens namn på adressen och hoppas det kommer fram. Det innehåller alla våra bilder så här långt på resan. Det skulle ta antingen 15 eller 50 dagar att ta sig till Sverige... Spanska är inte vår starka sida... Det var för övrigt ganska roligt på postkontoret när stressade chilenare försökte hjälpa oss genom förfarandet :-). Sedan blev det mat i Chinatown, ner till Down Town igen för kaffe och sedan tillbaka till hostelet igen där jag nu sitter och skriver. Vi har varit på två olika caféer i Santiago och båda har varit rätt lattjo genom att servitriserna haft onödigt sexig outfit, vilket har uppfattats något underligt i våra ögon! 

Ikväll har vi tänkt att gå till någon bar eller två för att se om det finns något uteliv i denna stad och imorgon drar vi vidare till Valparaiso vid kusten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0