Valparaiso

Sist jag skrev var tanken utgång och sedan iväg till Valparaiso. Någon utgång blev det inte beroende på förkylningen, som fortfarande sitter i, men iväg till Valparaiso kom vi efter lite mindre struligheter :-). Framme vid busstationen köpte vi våra bussbiljetter och allt var frid och fröjd... Efter att ha gått och köpt en macka hamnade jag och Bias för oss själva och Robert och Christian för sig själva, inget knepigt i det men båda dyaderna lyckades virra till det lite... Jag och Bias skickade in våra väskor på fel buss ett tag vilket, efter ha kommit på detta och tagit tillbaka väskorna, gjorde att vi missade den rätta bussen. Det var dock inget vi direkt lade märke till, bussarna gick var 20e minut eller något sådant, för när vi till slut kom på rätt buss satt Robert och Christian där på bussen, men de satt endast där av anledningen att även de missat den rätta bussen :-). Inget världsrekord i krångligheter men i min värld är det humoristiskt klantigt att två "par" kan missa samma buss! Fram kom vi ialf till slut!
-
Nu har vi spenderat två och en halv dag i Valparaiso, och vad gör man då här? Jo staden är en hamnstad med mycket vackra hus och mysiga gränder, och stadens äldre kvarter är upptagna på UNESCOS världsarvslista. Således går man bara runt och häpnar över hur staden är byggd längs kullarna och hur husen är målade i alla möjliga färger. Det är helt enkelt extremt charmigt att knalla runt i staden, även om det är bra jobbigt pga alla backar.
Backert!
Sådana här "hissliftar" finns lite överallt i staden för att invånarna ska slippa gå i de branta backarna :-).
Hus på backkrönet, å fan!
-
Förutom att gå runt och faschineras av denna vackra stad har vi även ätit en himla massa inhemsk mat, bland annat ett berg av fläsk, korv och pommes, samt en soppa med massa musslor och dylikt.
Chorrillana!
Paila marina!
-
Vad har hänt annars under dessa dagar? Vi var ute en kväll, vilket var kanske den bästa klubbmusik-upplevelsen ever för mig. Tänk er två låtar med Erasure, två med Pulp samt Hot Chip, Real Life, Human League, Depeche Mode och bla bla... Det var extas!!! Antaganden om att vi skulle vara bögar fortsatte dock... En flicka gick fram till Robert och frågade om han var bög, nej blev svaret, hon nöjde sig inte, pekade på mig "Men han måste vara det!!!???" Humm, Nej!!! Kan iofs ta det när jag dansar i delirium till New wave/romantic, men bögeländet tog inte slut där! Idag när vi skulle köpa bussbiljetter frågade försäljaren typ så här "Var är ni ifrån?", Suecia blev svaret, "Är ni Gay?" ...Ehh!!! Nej!!! Nog att, ialf jag, kan bete mig lite feminint men vad det är i utseendet som alla Sydamerikaner ser som bögigt förstår jag inte riktigt. Håret, shortsen??? Svårt att säga...
En annan kul grej! Ute och går lite när någon ropar "de der språket kenner man ju igen". När vi tittar upp står där två svenska bikers :-). Inte helt sensationellt, men när det samtidigt knallar förbi en svingammal chilensk gubbe och börjar prata taskig svenska med oss blir situationen i mitt huvud konstig... Gubben hade tydligen bott i Kramfors för kanske 100 år sedan.
-
Imorgon ska vi ta oss iväg till Serena som ligger ytterligare några timmar norrut för att så småningom kunna ta oss till Bolivia. Hade inte Jorge på vårt förra hostel haft usel koll på huruvida det fanns bussbiljetter eller inte, så hade vi säkert varit där redan nu, men så kan det vara. Får se det positiva, istället för att åka buss har vi idag sett lite av Valparaisos grannstad Vina Del Mar och ätit en utsökt lunch på restaurangen Cap Ducal.

Kommentarer
Postat av: Anders Oxelgren

Hej! Inga dåliga portioner, och gott ser det ut att vara. Börjar tro att ni är lite disträa nu. Bagage på fel bussar mm. Men ni verkar ju att klara er ganska bra ändå. Får se när usb minnet dyker upp i postlådan.

Här är det mulet och 5 grader varmt nu. Ska ut och äta i kväll med Julianas familj och Johanna då det är fars dag. Må så gott! Pappa

2010-11-14 @ 09:05:10
URL: http://oxelgren.blogg.se/
Postat av: Andy

Grattis på fars dag pappa!!!

2010-11-14 @ 23:18:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0