Cementerio de la Recoleta!

Den sista heldagen i Buenos Aires för den här gången, vi kommer antagligen åka tillbaka dit, blev en bra dag. Runt lunchtid kikade vi på engelsk fotboll på hostelet, där vi bevittnade två trevliga slutresultat. Först och främst tack vare att Liverpool, ÄNTLIGEN, vann, och det övertygande mot Torstens Blackburn, samt att Arsenal lyckades besegra det nya äckellaget efter Chelsea, Man City. Efter denna strålande start på dagen kilade jag och Bias, glada i hågen, iväg till Cementerio de la Recoleta. Robert hade andra planer för dagen och följde således inte med. Det tog ca 30 minuter för oss att ta oss till kyrkogården och på vägen fick vi bekanta oss ytterligare med Avenida 9 de Julio, typ en av världens bredaste avenyer med hur mågna filer som helst åt båda hållen, och där vi även kunde bevittna obelisken på nära håll, typ Buenos Aires Eiffeltorn eller vad man nu ska kalla det...? En symbol för staden kanske räcker :-)?
Väl framme vid Cementerio de la Recoleta var det väldigt turistigt, vilket iofs borde varit föga överraskande, men så var det ialf!!! Kyrkogården är dock så pass stor att man på de flesta ställen ändå kan gå runt relativt ostört. Hela kyrkogården är inhängnad av stora murar vilket även utestänger ljud utifrån så det blir lite som en avslappnad oas mitt i staden. Dessutom är det gratis att gå in!!!
Cementerio de la Recoleta utmärker sig från alla kyrkogårdar jag tidigare besökt i mitt liv genom att det inte finns några gravstenar där utan endast enorma gravkammare och masoleum. Allt är även väldigt prydligt och vackert utsmyckat. Jag och Bias funderade en del på vad det kunde kosta för att få en gravplats där? Säkerligen ganska dyrt... Kyrkogårdens huvudattraktion är dock inte dess storslagenhet utan faktumet att Eva "Evita" Peróns gravplats finns där, samt några andra kända argentinska lirare. Något överraskande var hennes grav endast en del av en familjegrav, samt något undanskymd i jämförelse med andra gravar på kyrkogården.
Efter att vi tagit lite kort var vi nöjda och gick ut. Utanför var det marknad där man uppenbarligen kunde köpa allsköns skit... Inte så mycket för oss, så vi gick istället och satte oss på ett fik och diskuterade oss mäns svåra val och gränser här i livet...

Avenida 9 de Julio med obelisken i bakgrunden. Detta visar endast ena körriktningen...

Cementerio de la Recoleta! Här skulle många zombiefilmer kunna spelas in :-). Även lite annat än Adventskyrkan i Hallsberg...

Eva "Evita" Peróns plats på gravplatsen.

Väl hemma på hostelet igen blev det snart kväll och vi splittade upp så att vissa försvann till ett kasino, medan andra träffade lokalbefolkning eller gick på bio.

Humm... Är inte säker på att kyrkogård är rätt i sammanhanget men va fan, både ni och jag fattar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0