...

Det här inlägget kommer inte ha någon direkt röd tråd!

Det är fortfarande alldeles förträffligt bra här i Buenos Aires.

Idag är det lördag och det märks på trafiken här i staden för det var nämligen en ren njutning att gå runt i staden idag i vårsolen. Normalt sett är trafiken helt överjävlig men idag har folk ledigt vilket uppenbarligen betyder att inte lika mycket folk befinner sig på vägarna. Så egentligen borde jag utnyttja dagen mer till att bara strosa runt, men tyvärr är jag lite trött sedan igår så det kommer nog bli en power-nap istället.

Igår gjorde vi lite mer sightseeing! Vi knallade runt lite i staden och utforskade bland annat en marknad i stadsdelen Boca. Alltså den stadsdel där storlaget Boca Juniors kommer ifrån. Vi knallade bland annat förbi lagets arena. Stadsdelen Boca verkar i mångt och mycket vara rätt risig, ialf i jämförelse med andra delar av Buenos Aires som Centro och Palermo, men vid marknaden fanns en väldigt konstnärlig del av Boca där byggnaderna var prydda av allsköns färger och konst. Väl värt ett besök.

Gårdagskvällen spenderades genom lite baluns. Tanken var att vi skulle gå på ett pub-crawl med lite andra hostelfolk, men eftersom våra kära danska vänner hade lite strul med lokalsinnet så kom vi fel och missade egentligen det hela... Inte riktigt så, men vi blev ialf väldigt försenade och kom inte med på själva pub-crawlen, även om vi efter hand hamnade på en av pubarna som crawlen besökte. Det var en ganska trevlig pub vi först hamnade på med soulig väl framförd livemusik. Bias och Robert var helt betagna av musiken medan jag var ganska likgiltig. Denna diskrepans oss emellan ledde till, efter att jag nonchalant uttryckt att - det här är ju som Rydell & Quick, att det blev en livlig diskussion huruvida detta var bättre musikaliskt än nyss nämnda band. Vi kom väl inte fram till något alls, och nu i efterhand kan jag inte direkt påstå att jag kan göra en bättre bedömning! Lagom hetskt diskuterande blev det ialf :-).

Tror även det uppstod ett missförstånd mellan mig och en av våra danska rumskompisar här igår. Vissa saker är känsliga och missuppfattas lätt...

Innan resan trodde jag att det skulle bli enormt mycket problem oss emellan. Speciellt mellan mig och Robert som kan ha ganska starka viljor, men så här efter halvt genomförd resa tycker jag att det ganska sällan uppstår några större oegentligheter, vilket är överraskande positivt. Cred till Robert och Bias för det!

Efter denna musikdiskussion åkte vi iväg till Honduras, gatan där, efter vad jag förstått, mycket av Buenos Aires nattklubbsscen är samlad. Vi hamnade på ett ställe som hette Hummer, vilket var så där, men det blev rätt kul ändå. Bland annat kom det fram en dansk som undrade om jag var svensk, jag ser tydligen övertydligt svensk ut. Han hade även svenska kompisar som pluggade här nere, så det blev en del svenskt språkande igår, lagom exotiskt när man är i Buenos Aires.

Lite bilder!


Stadshuset tror jag, ialf den balkong där Eva Peron stod och talade en gång i tiden.

Marknaden i Boca med sina färgglada hus.

Bocas hemmaarena!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0