Foz do Iguazu

Efter detta inlägg ligger det ytterligare två nya inlägg om någon är intresserad!

Efter ca ett dygn på en buss, dock en ganska bra buss, kom vi fram till Foz do Iguazu, en stad i Brasilien där man kan ta sig över till både Argentina och Paraguay, men där även ett av världens vackraste vattenfall återfinns, Iguazu falls. Iguazu falls återfinns även på Unescos världsarvslista.

Efter att vi letat reda på ett hostel drog vi omgående iväg för att se fallen från den brasilianska sidan. Mina förväntningar var inte överdrivet höga och väl framme var det väl till en början mest trevligt... Väldigt vackert med hundratals olika fall inom fallet som vrålade någon kilometer bort. Jag hade väl inte sett något lika maffigt tidigare, men dock sett stora fall på Island och badat i mindre i Thailand, så så imponerad var jag inte... Men... Efter att vi knallat en bit kom vi fram till "Devil's Throat", fallens maffigaste del, och där kunde man gå ut på en avsats så att man hamnade mitt i vattnet med vattenfall både till höger och vänster. Blöt blev man men upplevelsen var något långt utöver det vanliga. Det kan vara den coolaste plats jag någonsin befunnit mig på. Dånet, kraften, allt vatten, det går inte att beskriva i ord!

Översikt!

Mitt i så att säga :-). Blött!

Vatten!

Avsatsen, eller kanske mer en bro som jag skrev om innan.

Min tanke var väl att dagen efter, det vill säga igår, åka över till den argentinska sidan för att även se fallen därifrån, vilket tydligen ska vara en ännu större upplevelse, men så blev det tyvärr inte. Mycket beroende på att jag inte orkade gå upp tillräckligt tidigt på morgonen för att följa med den tur som gick från vårt hostel. Jag var sliten från bussresan natten innan, men det var även dyrt och så hoppas jag innerligt att det man såg från den brasilianska sidan var fullt tillräckligt. Alla jag pratat med säger dock att den argentinska sidan bör ses, damn!!! En annan gång kanske.

Nu har vi för några timmar sedan kommit fram till Buenos Aires i Argentina efter en ytterligare enormt lång bussresa. Trist att missa fallen från argentinska sidan men Buenos Aires är nog inte fy skam det heller, så här lär vi bli kvar ett tag.

Min sjukdom går upp och ner. Hes, hostig och stundtals febrig. Antar att mitt/vårt halvdåliga leverne inte gör det hela bättre. Jag tycker även att det hostas överallt härikring, så det verkar vara något "som går" som man brukar säga :-). Just nu tycker jag mig nog känna en ljusning i den sjukliga tunneln :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0