Blöööör!!!

Nu är vi inne på den tredje resedagen, men det känns som vi varit borta längre än så :-). Antar att det är positivt! Igår hyrde vi bil för att kunna göra lite sightseeing på egen hand. Lite mer fritt att åka bil än att hänga med massa "turister" i en buss... Det kunde dock ha börjat rätt katastrofalt... Jag hade tagit på mig ansvaret att köra bilen och hade precis börjat rulla iväg när jag upptäckte att lamporna inte var på samt blev störd av att det pep när Bias inte hade fått på sig bilbältet när Robert skrek till och jag tryckte bromsen i botten... I samma sekund svischade det förbi en bil någon halvmeter framför. Hade mycket väl kunnat blivit en kollision där om inte Robert skrikit till i och med att min uppmärksamhet för en stund var riktad mot annat...
Om vi nu går till det mer positiva så hann vi med en del under vår utflykt, bland annat Golden Circle som är en sightseeing-runda där man får titta på geysrar, vattenfall och kontinentalplats-skarvar. Det är lite av en "must do" när man är i Island. Det var dock inte det mest spännande vi gjorde...

En spricka vid kontinentalplats-stället.

...det var istället att bada i en naturligt uppvärmd å, som rann uppe på ett berg utanför Hveragardi. Helt fantastiskt var det. Tänk er känslan att det är 15 grader i luften och att ni ligger i en 40-50 graders varm å mitt i naturen. En något underlig känsla måste jag säga. Det är lite samma känsla som att bada badtunna i Sverige förutom att allting är naturligt.


Så här skönt kan man ha det :-).

För att ni ska förstå rubriken måste jag förtälja att vi under dagen lekte den klassiska leken att någon tänker på något medan de andra ställer JA och NEJ frågor för att lista ut vad personen tänker på. I det här fallet var det jag som tänkte på bandet Blur och de andra hade kommit svaret på spåren när Nisse frågade om bandet började på B och jag svarade JA, när Bias direkt skrek Blööör innan Nisse han säga det :-). Bias är snabbare än man tror ibland :-).

På kvällen blev det lite bira och försök till uteliv. Tyvärr är utelivet helt dött i Reykjavik under veckorna och allt stänger 1, så det blev en rätt lugn och tidig kväll trots allt.

Idag har vi mest såsat runt på stan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0