Bye, bye Denver!

Nu är denna gångs äventyr i Denver över. Chansen att jag någonsin kommer tillbaka är väl egentligen rätt liten, men man ska aldrig säga aldrig :-). De sista två dagarna i staden användes till att gå en guidad tour i Pepsi Center, partaja och gå på nöjesfält. Den guidade touren var allmänt mystrevlig och man fick se lite olika delar av arenan, typ borta omklädningsrummen, träningshallar, louger osv. Egentligen inget som var så där himla spännande, men ändå lite intressant. Guiden var för övrigt en riktig mysfarbror med en härligt sympatisk utstrålning.
Senare på kvällen blev det fest :-). Ja det verkar som vi festar varje kväll men så är det inte riktigt. Utelivet i Denver var bra, åtminstonne på fredagen, vi var även ute en sväng på torsdagen men då verkade det rätt dött. Vi hann med två ställen innan det var hemgång, för övrigt samma tid som i Örebro, kl 2, vilket är en något för tidig tid. Det första stället var en pub med livemusik och väldigt varierad publik. Ett i våra ögon mycket trevligt ställe. Det andra stället var en tvåvånings-klubb som kallades Towern. Där var det typiskt disco till ännu mer typisk dansmusik och med typiska mainstreamsklubbmänniskor i 20-årsåldern. Inget utöver det vanliga så att säga, förutom att ölen endast kostade tre dollar :-). Hursomhelst ett ställe som gav det man trodde det skulle göra. Den i mitt tycke positiva skillnaden som festturist mellan New York och Denver är att i Denver hittar man de normalbra ställena mycket enklare och behöver inte betala en förmögenhet för att komma in eller för att köpa en bira. New York är säkert roligare när man väl fått koll på stadens uteliv, något vi dock inte riktigt hann med trots idoga försök.
Den något sega dagen efter spenderades med att hämta vår hyrbil, en Cadillac DTS och en riktig lyxbil, samt att jag och Robert gick på nöjesfältet Elitch Garden för att åka lite karuseller. Elitch Garden var i mina ögon ett bra och kompakt nöjesfält och de hade lyckats pressa in ialf fyra bergochdalbanor på ganska liten yta. Antar att bergochdalbanor är något som går hem i USA, vilket i min mening är positivt. Å andra sidan var jag, som sagt, något seg denna dag och i ärlighetens namn halvsugen på nöjesfält, men eftersom jag oftast bara blir sur om jag bangar att göra saker så hängde jag på Robert som var övertänd på nöjesfält :-). I efterhand var det, som vanligt, värt det. 
Summa summarum så har Denver varit en positiv upplevelse! Människorna vi mött har uppträtt serviceinriktat, staden är ren, det finns gratis bussar i centrum, utelivet verkar bra, bra priser överlag osv... Till det negativa är att det tydligt märks att det bor många i Denver som inte har det så bra ställt (mycket tiggeri) samt att staden ligger lite mitt ute i ingenstans. Till syvende och sist så är dock Denver en bra mycket mer postitiv överraskning än negativ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0