Somnar snart i tycka synd om Sverige...

I Sverige är det synd om precis alla, och det ska basuneras ut i alla stora medier. Nu är det fallet Ali, en 15-årig pojke med psykiska problem som ska utvisas, samt stackars William Petzäll som råkade dö efter flera års droganvändning.
 
Vi kan börja med William Petzäll, säkerligen en medelmåtta, som blivit känd pga av sin involvering i SD och sitt drogmissbruk. Nu råkade grabben dö efter vad jag förstått en överdos, eller om det kan vara självmord? Nu ska det debatteras i Debatt och tidningar om hur dålig vården är av missbrukande personer. Jag har ingen aning om den är bra eller dålig, vilket är irrelevant, men var är det egna ansvaret? Har inte WIlliam något eget ansvar att ta sig ur sitt missbruk, behövde han ens börja, är det en nackdel för samhället att bli av med honom? ...och även om han nu på sluttampen försökt komma ur sitt missbruk har han med fullständig säkerhet haft flera år på sig att söka vård långt tidigare, och har med lika stor säkerhet redan fått en hel del vård utan att det gjort någon större skillnad. Är det verkligen då samhällets fel att han numera är död, och spelar det egentligen någon roll?
 
Så till stackars Ali. Det kan säkert vara så att han mår väldigt dåligt och har haft stora problem tidigare i livet, men vad spelar det för roll? Är det mer synd om honom än folk som bor kvar i Afghanistan? Är han ens 15 som det uppges, en stor del, eventuellt majoriteten, av minderåriga afghaner är flera år äldre än de uppger. Han har ju uppenbarligen varit stor nog, och rik nog, att ta sig hela vägen till Sverige från Afghanistan, eller mer troligt Iran. Det är för många långt ifrån gratis att ta sig hit, så han är säkert inte en fattig landsortsgrabb från Afghanistan. Låt säga att han utsatts för våldtäkt och misshandel i Italien, tänk om det hade hänt i Sverige, skulle vi utvisa honom till Italien då för att skydda honom från det hårda livet i Sverige? Han har tydligen sytt ihop sin mun, och gjort några självmordsförsök, som det förra enligt en överraskande PK-tänkande EU-parlamentariker vid namn Cecilia Wikström var en "otroligt symbolisk handling", vad menar hon med det??? Det är inte ens speciellt smärtsamt att sy i käften om man känner för det, sedan dessa självmordsförsök... Vill man ta livet av sig och är 15 år, men säkerligen äldre, så lyckas man.
 
Det är mer eller mindre synd om alla som söker asyl i Sverige, men det är inte mer synd om den som, exempelvis, ljuger ihop en historia, redan har skydd i Italien (?), medvetet sänker sin ålder, än den som knappt får mat för dagen i Afrika.
 
...och en sak till! Hur blir alla svenskar som har dubbla medborgarskap, och som antagligen inte ens bor i Sverige??? Nu tänker jag på "massmordet" i Frankrike som säkerligen är mycket mer logiskt än vad det verkar, med säkerligen inte helt oskyldiga offer. Där hittade polisen ett svenskt och ett irakiskt pass hos en av de mördade och genast är det en svenk, inte irakier med svenkt medborgarskap eller svenskirakier, nee det är en svensk. Allt för att lura folket i Sverige. Så där är det hela tiden med massa svenskar som åker dit som terrorister runt i världen, som inte är svenskar utan utlänningar som lurat till sig ett medborgarskap för att lättare kunna sköta sina affärer.

Kommentarer
Postat av: Rhesusapan

Var finns empatin i ditt dystopiska "En för sig, alla för sig Sverige"?

2012-09-10 @ 21:34:04
Postat av: Andy

Förstår inte vad du menar?

2012-09-13 @ 18:13:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0