The Raveonettes

I lördags for jag och Nisse iväg till Stockholm för lite konsert. Den här gången var det den danska duon The Raveonettes som stod på scenen, och förväntningarna var höga. Spelningen skedde på Debaser Medis och vi såg till att vara där innan 21:00 för att komma in gratis. Innan hade vi även passat på att hälsa på Amir ute i Bromma, vilket var mycket trevligt, och nog fan träffade vi på gubben i lådan Cosmin där ute också. Efter ett par öl, ett par shotar och lite fotbollstittande hos Amir åkte jag och Nisse in till Debaser.
 
Trots att vi kom dit så pass tidigt hade det redan samlats en hel del folk, och redan kl 22:00 gick förbandet på, vilket var något punkrockigt från Skåne-trakten. Lät rätt bra, och var bra röj, men inget utöver det vanliga. Kl 23:00 var det så dags för The Raveonettes, och jag och Nisse hade fått riktigt bra platser, så allt var perfekt för en episk konsert, men så blev det inte... The Raveonettes spelade nämligen så jävla högt att det knappt gick att vistas i lokalen. När förbandet spelade så var det inget konstigt med volymen, vilket kan tyda på att det var The Raveonettes själva som ville att det skulle vara obehagligt högt. I och med att det var så högt så försvann helt de härliga gitarr-melodierna som kännetecknar bandet, och det hela lät mest som ett rejält oväsen. Både jag och Nisse räknade med att få tinnitus, vilket vi dock verkar ha klarat oss ifrån. Volymen gav även den rätt roliga bieffekten att jag med flera stod och höll för öronen under konserten.
 
I övrigt var det inte heller så värst... Bandet tyckte att det var på sin plats att bara spela b-sidor, i och med att de varit i Sverige för något halvår sedan och inte ville spela samma låtar igen... ehh... De lyckades även få tillbaka den klassiska "shoegaze" stilen genom att röra sig och prata minimalt på scenen. Det enda positiva med konserten var sångerskans sång, som ändå lät okej när den hördes...
 
Annars var det en trevlig kväll, med varannanbralåt-mix, vilket iofs är en konstig mix, men bättre än bara skit.
 
Förutom detta har det blivit lite träning och filmen "Zero Dark Thirty" som jag tyckte var lite rörig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0