Borrusia Dortmund - Hoffenheim

I helgen har jag varit till Tyskland igen med Mange, Danne och Lundmark för att, främst, se på fotboll. Dannes lillebror Alex mötte upp i Dusseldorf, så vi var fem personer som hängde. Matchen vi såg var mötet mellan Borrusia Dortmund och Hoffenheim i sista omgången av årets Bundesliga. Matchen slutade med en 1-2 seger för Hoffenheim efter att Dortmund haft ledningen med 1-0 i halvtid och fullständigt ägt matchen. Hoffenheim tilldelades två straffsparkar i andra halvlek som vände på matchen, dock hade Dortmund inne en kvittering i slutet av matchen som dömdes bort på grund av offside.
Inne på Westfalenstadion (som för tillfället kallas för Signal Iduna Park), Tysklands största arena.
 
Vi flög till, och bodde i, Dusseldorf. Det mesta strulade i början med försenat flyg och missad buss från flygplatsen till Dusseldorf, så vi var inte framme i Dusseldorf förrän 02:00 på lördagen. Men sedan började allt flyta på. På lördagen tog vi tåget till Dortmund och började letandet efter matchbiljetter. Vi hade räknat med att få betala 50-70 euro för en biljett, men det blev betydligt billigare än så. Jag och Lundmark köpte två ståplatsbiljetter av en gubbe för 10 euro var och de andra hittade sittplatsbiljetter för drygt 20 euro var, så det blev riktigt billigt. Jag och Lundmark hamnade på köpet mitt i Dortmunds klack där det var ett rätt stort ös matchen igenom, och jag fick ett par ölduschar.
 
Som kul kuriosa så spelades låten "You'll never walk alone" när det började dra ihop sig till match, precis som det görs i Liverpool.
 
Lördagskvällen spenderades sedan med besök till en trattoria och rätt mycket alkohol, så det var ett minst sagt stukat gäng som åkte tillbaka till Sverige idag. Dusseldorf är känt för en stor bargata där vi givetvis hängde några timmar igår. För vissa blev det lite mycket, medan det var rätt lagom för andra.
 
En detalj med resan var att bandet Mustasch med Ralf Gyllenhammar i spetsen åkte med samma plan som oss, ska de verkligen behöva åka med Ryan Air?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0