Nytt arbete, tankar och funderingar

Nu är det dags för mig att börja med ett nytt arbete, eller åtminstone till 50 %. Jag ska börja som samordnare när det gäller bidrags-frågor. Det kommer innebära lite mer resande runt i Sverige, fler möten och att uppdatera handböcker osv. Tyvärr är det dock lite dålig tajming, för nu finns det även ett ledigt arbete som teamledare hos oss, och det är ju lite där jag vill hamna, fast egentligen tycker jag det är roligare att resa omkring, men det ger säkert inte samma lön :-).
 
Ett litet inlägg i tiggare-debatten. När jag handlade på Lucullus igår så råkade jag komma ut från affären precis när en eller ett par tiggare blev upphämtade av en rätt risig bil med bulgariska skyltar. Jag trodde att det var rumänska tiggare, inte bulgariska. Det är ju egentligen helt skitsamma, däremot kan en undra hur organisationen ser ut kring det hela, och om det verkligen är omöjligt för dessa människor att skaffa arbeten? Ni har säkert läst andra vinklar på det här problemet, så därför tycker jag även att ni ska läsa detta:
 
http://morklaggning.wordpress.com/2014/08/06/romer-och-tiggeri/
 
Följande var en artikel som kom upp på Facebook bland annat igår efter jobb-debatten i söndags:
 
http://www.svt.se/nyheter/val2014/har-utbildning-fran-kth-jobbar-pa-mcdonalds
 
Jag tyckte det lät en aning underligt av flera anledningar som jag inte tänker gå in på här, men främst började jag fundera på hur mycket rasism och diskriminering hade spelat in i det här fallet? Jag blev även lite förvånad eftersom personen i fråga faktiskt har ett arbete dessutom, talar inte det emot själva lejonparten i artikeln? Eftersom jag blev lite fundersam kikade jag runt lite på internet och hittade idag lite information från "Granskning Sverige", vilka gör intressanta program, men som även är lite väl högerextrema för att jag ska ta dem på fullt allvar, men dock ställer de intressanta frågor. Det som kom fram i programmet var ialf att personen som länken handlar om talar dålig svenska, inte verkar vilja ta ett arbete i något annat land än Sverige, samt har en utbildning i en branch där det finns ett 50-tal arbeten i hela Sverige, samt många med samma utbildning. Om all denna fakta som framkommer i programmet verkligen stämmer kan säkert diskuteras, och mer information kommer säkert komma fram i ämnet. Hursomhelst, en blir inte mindre luttrad av svensk gammel-media.
 
Som grädde på länk-moset tycker jag även ni ska läsa följande inlägg i debatten kring IS.
 
http://mummelforlaget.wordpress.com/2014/08/10/mummelforlagets-forfattare-svenska-politiker-sluta-tjata-om-sd-ni-skapade-alla-problem-som-sd-fiskar-roster-med/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0