Mycket som är konstigt nu...

Malmö kommun är på gång att ge illegala invandrare socialbidrag och boende, och några andra kommuner verkar vara på väg att följa efter. Det är alltså inte nog att vanliga asylsökande, som i många fall endast är här för att leta arbete, försöka få ett bättre liv, för att söka vård för sig själva och sina barn, eller gömma sig undan diverse dumheter de gjort på hemmaplan, endast betalar 400 kronor per halvår för vård i Sverige. Förra året fick även de före detta asylsökande, eller andra som bara är här utan att ansöka om asyl, och alltså befinner sig illegalt i Sverige, rätten till sjukvård som inte kan anstå, men det helt gratis. Nu ska alltså även den här sistnämnda gruppen få socialbidrag och lägenhet, och det bara för att de råkar befinna sig på svensk mark. Jag kan inte förstå det! Jag fattar inte! VARFÖR är det mer synd om människor som råkar befinna sig på svensk mark, och som i de flesta fall bryter mot svensk lag, än de som lever under förskräckliga förhållanden utanför Sverige? Vi drar ner på, som jag förstått det, biståndet till utlandet för att "hjälpa" folk här. Jag kommer aldrig att få den ekvationen att gå ihop i mitt huvud. Borde vi inte numera också ge socialbidrag till alla socialt utsatta i hela världen, eller åtminstone försörja de, dock ganska få, som faktiskt följt svensk lag och åkt tillbaka till sina hemländer när de ombetts göra det?
 
Det kan ju vara så att illegala utlänningar begår mindre brott osv om de får en del pengar och boende, men de ska inte ens vara i Sverige!? En plats i förvar i väntan på utvisning är ju samma sak, och mer rimligt i mina ögon.
 
Sedan undrar jag hur det går till att en "svensk" kosovoalban född i Sverige blir dödad i Pristina när han besöker den skola han tidigare gått på? Får det inte att gå ihop att en kosovoalban född i Sverige skulle gått i skola i Pristina. Är kanske möjligt, men låter underligt.
 
En annan albansk kille bli skjuten och knivhuggen i Sverige, och det antagligen beroende på de asylskäl den personen har? Då funderar man ju på om det verkligen är Sveriges ansvar att ta hand om familjära problem för albaner? I vissa fall är vi nog tvungna enligt lag, men ni förstår nog poängen...
 
...och alla dessa reportage om rumänska tiggare i Sverige, där det framstår som att de är Sveriges ansvar, får jag inte heller att gå ihop. Resa runt i Europa får alla EU-medborgare göra, men hur det kan vara ett annat lands "fel" om en person har ett dåligt boende i det land hen besöker är en aning krångligt att förstå...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0