En utmärkt helg

Helgen har spenderats i Sthlm med Fischer, Per, Peter och Robban, ett för mig inte super-bekant gäng, men alla gånger ett riktigt bra gäng människor. Att det blev så här har sin upprinnelse i Midsommar i år där Fischer var med, och han bor i Sthlm, och efter lite alkohol osv. bestämde vi oss för att vi borde hälsa på honom i Sthlm, vilket nu blev av i helgen. Så i fredags bar det av i Robbans bil upp till Sthlm och idag var vi tillbaka i Örebro.
 
I fredags blev det grill på Fischers innegård och sedan vidare till Lemon Bar på Kungsholmen, mest beroende på att Fischer bor på Kungsholmen, och att alla av oss inte hade viljan att hitta på något alldeles för avancerat denna kväll. Lemon Bar är ett ganska litet ställe i stil med gamla Björnis i Örebro, och med ett litet dansgolv med den underliga, men typiska, blandningen av schlager-hits och annan ganska dålig musik i stil med Shakira och Hermes House Band. Det var en förhållandevis lugn kväll så det hände inte så mycket speciellt förutom lite dans och, för några, lite snack med irländare.
 
I lördags knallade vi ner till Rålambshovsparken och satt där ett ett par timmar, och under den tiden kom det fram folk från två olika möhippor och som skulle göra "pinsamheter" som att ge oss kondomer och klippa bort tvättlappar från våra kalsonger. Det var även en och annan svensexa på gång i parken, men där blev vi inte inblandade. Många som gifter sig undrar jag? Trodde det var lite förlegat...
Bruna ben i Rålis!
 
Under den sena eftermiddagen, eller tidiga kvällen, åkte vi till Söder en sväng och käkade middag på en italiensk restaurang vid Zinkensdamm, vilket var mycket gott. Det verkade även som att personalen var genuint italiensk vilket uppskattades. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet på restaurangen.
 
På kvällen sedan blev det förfest på Fischers uteplats med lite fler folk, varav vissa var gamla och vissa nya bekantskaper för mig. Trevligt var det och fulla blev vi :-). Efter lite diskuterande kom vi överens om att sikta in oss på The Soap Bar på Nybrogatan. Dessvärre kom vi dit vid 00:00 och således var det kö, dock såg den inte så lång ut, men det tog oss drygt en timme för att komma in. Under tiden kunde en roa sig med att störa sig på att David Fjäll samt andra personer som verkade känna vakterna inte behövde köa utan kunde gå rakt in, samt en underlig händelse när några personer fick gå in utan att stå i kö, och att det direkt efter det blev bråk inne på klubben, och samma personer sedan fördes ut under lugna former... En kan ju undra om de släpptes in för att märka någon med klubbens överseende? Det var även en och annan som inte kom in för att de hade fel kläder, eller ingen legitimation. Personligen behövde jag dock inte visa någon legitimation... Väl inne var det dock riktigt roligt. Bra musik på dansgolvet, snabb servering i baren och roligt folk. Så trots den alldeles för långa, och lätt förnedrande, tiden i kön så var det värt att vara där. The Soap Bar var verkligen ett ställe i min smak, ganska litet men med dansgolv.
Det nyaste och fräschaste i pojkbands-väg...
 
När det var dags för lite fyllemat, så var det givetvis slagsmål på McDonalds och poliser överallt.
 
Istället för att ta tuben eller taxi för att komma hem för att sova tog vi en promenad på 40 minuter! 
 
Tack för allt, och speciellt till Fischer som lät oss komma förbi och bo i hans lägenhet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0