Trevlig Midsommar!

Min Midsommar i år kommer att bli bättre än förra året vad det verkar. Förra året gjorde jag ingenting, satt hemma och kikade på film i princip hela dagen. I år blir det dock lite annorlunda med anledning av att jag ska möta upp Lundmark, Per och några andra för lite mat osv. Jag och Nisse funderade även på att åka till Västkusten, men jag kände att det kunde bli lite för dyrt, eftersom jag håller på och lagar bilen osv.
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19091024.ab
 
Den här länken länkar till en artikel om att 60 fall av könsstympning upptäckts i Norrköping, varav de flesta drabbade var i skolåldern. Det framgår dock inte om de könsstympats innan de kommit till Sverige, eller i Sverige, sannolikt blandad kompott, eftersom de flesta gick i samma klass, och då säkert varit i Sverige ett tag. En kan ju undra vad det var för skola de här flickorna gick på, antagligen inte den kommunala skolan...
 
Det som i min värld gör mig extra irriterad är faktumet att många får uppehållstillstånd i Sverige med anledning av att deras barn kan komma att könsstympas om de återvänder till sina hemländer, speciellt då nyfödda barn. För att förtydliga så är barnafödande i Sverige under tiden man är på flykt INGEN olyckshändelse utan väldigt vanligt, givetvis för att lättare få stanna i Sverige. Så Sverige beviljar alltså uppehållstillsånd, på kanske inte falska grunder i de här fallen, men asylskälen gäller inte mot något som kan ske i hemlandet utan som säkerligen sker i nästan lika stor grad i Sverige, eftersom de könsstympas här med. Alltså rent bedrägeri!
 
Nyamko Sabuni ville att alla barn skulle få sina underliv undersökta i skolan, inte bara pojkarna som det är nu, och det är väl stor tid att införa det. Jag kan tycka att alla nyanlända under 18 ska tvingas in i en hälsoundersökning för att kontrollera exempelvis könsstympning, för detta kan vi inte bara se mellan fingrarna med i Sverige som med allt annat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0