Dessa strukturer...

Det är stort i medierna nu om rasism, afrofobi med mera, och som vanligt verkar hälften vara felaktigt. 
 
Att en romsk kvinna inte skulle få ha kommit i frukostmatsalen på Sheraton i Sthlm låter fullständigt otroligt, (inget ont om Sheratons personal) men jag tror de flesta av dem inte har en aning om vad en rom är. Läs detta om den händelsen; 
 
http://meritwager.wordpress.com/2014/03/27/sheraton-be-om-ursakt-om-ni-har-gjort-fel-sheraton-be-inte-om-ursakt-om-ni-inte-har-gjort-fel/
 
I Aktuellt igår var det snack om afrofobi och idag visades en dokumentär i ämnet, och mycket var väldigt konstigt. I Aktuellt hävdades det att av svenskar är ca. 5 % arbetslösa, medan det bland afrikaner är 25 %, och vad kan det bero på? Jag vet inte om jag träffat en enda högt utbildad afrikan av flera hundra människor jag träffat på jobbet. Kan det ligga något i det eventuellt? I andra grupper är det annorlunda. Nu kan dessa siffror givetvis bara inkludera högutbildade eller att det matchats på något annat sätt, men jag är tveksam till att det gjorts.
 
En tjej i dokumentären hävdade att det var svårt att dejta som afrikan i Sverige, och även några andra killar var inne på samma spår, och vad kan det bero på? Rasism? Ja på sätt och vis, och det beror på att människor föredrar människor som liknar dem själva när det kommer till kärlek, således inte så konstigt, men rasistiskt är det väl då på sätt och vis.
 
Det togs även upp mycket om vad afrikaner får utstå på grund av sin hudfärg, och dessvärre är det något som alla som ser annorlunda får utstå, skicka ner en blodin till Afrika så är det likadant. Det handlar inte heller endast om hudfärg, kan vara att någon är lång, kort, tjock eller vadsomhelst, och att människor reagerar på olikheter är helt naturligt, en överlevnadsinstinkt. Det som skiljer sig från det normala kan vara farligt. Det må vara tråkgit att det är så, men vi kommer inte ifrån det.
 
Det var bara lite grand av det som var konstigt, och det känns som hela debatten missar frågan "varför?".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0