EU-val

Först och främst så åker jag till Bryssel imorgon, dessvärre har det ingenting att göra med EU-valet.
 
Europa verkar lite skakat efter resultaten från EU-valet, åtminstone är det skakat här i Sverige på diverse sociala medier och gamla medier. Det som skakat om är att så kallade rasistiska partier fått många röster i en mängd länder, och konsensus verkar vara att det är förskräckligt. Det må det även absolut vara, men varför har det blivit så här? Den frågan missar media, åtminstone i Sverige, helt och hållet. Det enda som basuneras ut är att stora mängder människor måste blivit rasister bara så där, att de alltså har börjat hata andra människor som ser annorlunda ut utan någon direkt anledning. Det talas iofs om att finanskrisen gjort sitt till, men det håller inte för det är en rad länder med extrem kris som inte har några rasistiska partier, det måste alltså vara något annat? Det diskuteras även om att det mest är vita, fattiga, outbildade män som röstat på de rasisitska partierna, men vad beror det på, har de bara börjat hata människor som ser annorlunda ut? ..eller är det så att de bara i större utsträcknng råkar stöta på det negativa med invandring än andra?.Det fattas som vanligt flera sidor av diskussionen.
 
Att F! fick så många röster känns bara okunnigt och livs-orutinerat. MPs starka resultat känns mer riktigt, om de nu kan ekonomi, vilket jag är en aning tveksam till...
 
Själv röstade jag blankt i brist på parti som tilltalade mig mer än något annat, och i brist på att vilja taktikrösta. Att välja mellan rasister och antidemokrater kändes både hopplöst och meningslöst.
 
Med lite tur kan det här rita om den politiska kartan, och förhoppningsvis blir det åt det hållet att MP, S och FP närmar sig varandra.
 
Sist men inte minst så tror jag inte att det är någon vit kaukasisk man som skjutit ihjäl judar i Bryssel,

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0