Valkommentar

Resultatet av det här valet blev väl ungefär som jag hade förväntat mig, SD fick nog någon procent mer än förväntat och M och V någon procent mindre än förväntat, sedan trodde jag nog att F! skulle komma in i riksdagen. Hur regeringen blir nu vet ingen, men det verkar inte som S och V kommer bilda regering, och då kan det i den bästa av världar bli en mitten-regering.
 
Att SD fick omkring 13 % verkar ha förvånat många, vilket förvånar mig. Facebook har även exploderat av fåniga inlägg om att folk ska tas bort på Facebook om de röstat på SD osv. Personligen får de gärna ta bort mig, inte för att jag röstade på SD, utan för att människor som hatar och/eller inte vill förstå vill jag inte ha något med att göra.
 
Varför har då SD fått så mycket röster? Enkelt, de är de enda som pratar öppet om problemen och rädslan med invandringen, medan de andra partierna inte låtsas om det. ...och när de andra partierna inte tar i frågan eller försöker hitta på massa lögner och floskler blir bara stödet ännu större för SD. Om det hade blivit, eller blir, en rödgrön regering så kommer SD få ännu fler röster nästa val.
 
Jag satt även och hoppades på att F! inte skulle komma in i riksdagen, lite för att deras väljare inte verkar förstå så mycket, men mest för att de hade kunnat gett en rödgrön majoritetsregering, vilket jag är lite rädd för. Så här efteråt, och om det blir en mittenregering, så kan jag nog iofs tycka att det hade varit bra om de kommit in en sväng och rört om lite.
 
Sist men inte minst tror jag att vi svenskar har röstat bort något riktigt bra, men som förhoppningsvis inte blir så mycket sämre om Löfven kan övertyga rätt partier.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0