Eugene

Eugene, vad är det? Varför hamnade vi här? Frågorna hopar sig :-). Jo Eugene är Oregons näst största stad med sina drygt 150 000 invånare, även om staden i dess centrala delar känns avsevärt mindre. I staden finns även ett universitet och ett universitets-lag vid namn "Ducks" som verkar vara mycket populära. Wi-Fi-koden här på motellet hade exempelvis koden "goducks12345" :-). Det är "Ducks" gren i amerikansk fotboll som främst är populär. I övrigt är det här nog en stad som skulle passa min chef, för anarkismen verkar vara framträdande här :-).
 
Att vi har hamnat här beror på att det för oss är på vägen mot Oregons kust, samt att vädret skulle bli så där i hela Oregon idag (vilket det även blev), så då kände vi att lite stadshäng skulle vara passande om vädret ändå skulle vara dåligt.
 
Vi kom hit strax efter lunch och checkade in på motellet Express Inn & Suites. Rätt snart gick vi ut för att käka och hamnade på ett ställe som Christine fått rekommenderat av en kompis. Stället heter Cornucopia och har en rätt blandad meny och trevliga ölsorter. För mig blev det taco-fisk och en Pelican Red Lantern IPA.
 
Vi tog sedan en promenad i city, men det regnade så den blev inte så lång, och efter att vi gått tillbaka till motellet gick jag senare ut på en lite längre egen promenad runt i Eugene. Kan inte påstå att det var så mycket att se, men jag knallade bort till en flod som finns här (Willamette-floden) och hejade på alla jag mötte :-).
 
En sak som är lite överraskande med Eugene, men som säkerligen är rätt typiskt för hela USA, är att det är mycket uteliggare. Det är inte som i Sverige att det är ett gäng romer som hänger i småstäderna och tigger pengar, utan här är det främst vita kaukasiska män en ser. Ingen har tiggt någonting än men ett par har varit uppenbart höga, och således lite olustiga.
Inte något överjävligt drag på huvudgatan i Eugene en tisdag eftermiddag.
Go Ducks! Inte vårt motell dock.
Eugene är även känt för bra förhållanden gällande löpning och har flera löpslingor som den här som finns i parken Skinner Butte Park vid sidan av floden Willamette.
Bara så att jag får vara med lite och för att visa att de tydligen har lite humor här :-).
 
Imorgon blir det mycket tid i bilen, och nästa stop bör bli i Seaside på Oregon-kusten.

Kommentarer
Postat av: Anders O

Vilken härlig resa, fina bilder. I morgon 16 fyller mamma

2015-04-15 @ 15:02:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0