Påskdag

Det har varit, och är, en lugn och skön påskhelg för mig. Långfredagskvällen spenderades med familjen och påskmat i Hässleberg, och gårdagen spenderades med att kika på Arsenal - Liverpool med Bias, och sedan även en öl på kvällen med Bias. Inget avancerat men väldigt skönt. Jag har även städat en del, och det har jag även fortsatt med idag.
 
Idag har jag kikat på två musiker-dokumentärer på SVT-Play. Först såg jag den om Björn Afzelius, som jag tyckte var väldigt bra, och som gick rakt in i hjärtat på många plan. När jag sett klart den såg jag även en dokumentär om Totta Näslund, som inte var riktigt lika bra, men klart sevärd. Jag hade inte någon större koll på Totta Näslund innan, så det var även bra för allmänbildningen :-).
 
Jag kom precis in från en löprunda, och snart är det dags att kika på ÖSK:s premiär mot Norrköping borta, om jag lyckas hitta någon stream.
 
Ett par Facebook-inlägg jag reagerat på. Det första visade döda människor från islamist-massakern på ett universitet i Kenya, där temat var att mediavärlden inte reagerar lika starkt på denna massaker som den gjorde exempelvis vid massakern på Charlie Hebdo. Det finns väldigt stora skillnader där som säkert merparten inte förstår, men andemeningen håller jag helt med om. Att 147 studenter mördas (för att de är kristna vad det verkar) av ett gäng inslamister borde röna bra mycket mer mediatid. 
 
En annan uppdatering var om rasism inom ishockeyn. När jag läser artikeln där de frågat några svenska ishockey-spelare med utländsk bakkgrund om de utatts för rasism verkar de väldigt sällan ha gjort det, men den som lagt ut artikeln har klippt ut en del ur artikeln som lyder om du och en svensk är jämnbra så kommer de spela svensken före dig hundra av hundra gånger, så du måste alltid vara lite bättre för att få chansen. Då svarade jag alltid ”äh, så är det inte alls”, men nu när jag har blivit äldre så har jag förstått att det kanske låg någonting i det där ändå." Att försöka vara bäst ser jag som positivt, men resten, vad är det för jävla inställning? Offermentalitet går bort.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0