En salig blandning

Det här blir ett spretigt inlägg.
 
Först för mina minnen så har jag sett filmerna; Clueless, Cosmopolis, Planet Terror och Wanderlust de senaste dagarna, och alla hade sin charm, men ingen av dem satte några större avtryck hos mig.
 
ÖSK vann äntligen, jag prioriterade dock att se Liverpool istället som bjöd på en riktigt usel insats och förlorade hemma mot West Ham med 0-3. Det var inte så att Liverpool var så mycket sämre, men slarv bakåt och ett för ensidigt anfallsspel var upprinnelsen till förlusten.
 
Jag och Bias provade restaurangen Bueno Bistro på Engelbrektsgatan igår kväll. God och billig mat, men rörigt och oerfaren personal sänkte betyget. Restaurangen gav ett oprofessionellt intryck. Sedan blev det Harrys en sväng med Bias och Nils. Rätt lugn kväll trots allt.
 
Pride igår i Örebro. Jag gillar verkligen att en ska få se ut som en själv vill och vara med vem en själv vill osv, men jag hade nog ändå föredragit ett liknande påfund under typ FN:s flagg eller liknande. Svårt att förklara, men det skulle ge en mer allmän inkludering av att tycka, tänka och få vara som en själv vill.
 
Det dog människor i en lastbil i Österrike och ytterligare en mängd på Medelhavet i veckan, vilka troligtvis var på väg för att ansöka om asyl i något land i Europa. Varje gång det händer blir det mycket snack och ingen verkstad av tyckare och politiker. Händer det värre saker i Pakistan, Kenya eller Nigeria så bryr sig ingen. Det intressanta är dock alla förslag som dyker upp på Facebook, i tidningar och jag vet inte var efter dessa kontinuerliga händelser, vilka är helt utan större perspektiv. Jag vill bara ge några fakta för att ni som läser den här bloggen förhoppningsvis höjer blicken en aning. Det är uppskattningsvis drygt 60 miljoner människor på flykt i världen, och det bor drygt 740 miljoner människor i Europa. Det bodde över 20 miljoner människor i Syrien innan kriget. Av de som ansöker om asyl i Sverige, vilket var 81 000 förra året, är en stor andel inte på flykt från krig, utan de söker asyl ändå, exempelvis folk från Balkan, så de räknas inte in i de 60 miljonerna. Av de 70 000-100 000 människor som kommer ansöka om asyl i Sverige i år är långt ifrån majoriteten från Syrien. Det lever 1.2 miljarder människor i världen i extrem fattigdom, vilket definieras genom att de försöker överleva på mindre än 8 kronor om dagen. Det är en mänsklig rättighet att ansöka om asyl enligt 14 artikeln i FN:s generella förklaring om de mänskliga rättigheterna. Om vi nu börjar diskutera humanitära visum, hur många människor skulle inte ta chansen att hitta på en historia om förföljelse och sedan ansöka om asyl av denna dryga miljard, och borde vi inte då se till att alla får möjlighet att ansöka om humanitära visum? Det kanske fungerar men jag är väldigt tveksam.
 
Världen är äckligt orättvis!
 
Spretigt var det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0