Sthlm igen...

Det har varit dåligt med uppdaterandet här i slutet av veckan och det beror på att jag har haft besök från Spanien och varit i Sthlm med anledning av det.
 
Mitt besök kom i tisdags kväll och fick klara sig själv i onsdags eftersom jag arbetade, men annars har jag varit ledig både torsdag och fredag i veckan. Jag har försökt dela med mig av diverse svensk julmats-kultur med lussebullar, pepparkakor, julmust, glögg, sill osv :-). Pepparkakorna och glöggen var nog mest uppskattade. Hann även med lite annan matkultur genom korv och mos från Sibylla :-).
 
Onsdags-kvällen innebar dock främst film där vi såg fel Krampus-film. Vi råkade se B-rullen "Krampus: The Reckoning" istället för den mer kända "Krampus". Det var dock inget större missöde för den film vi såg var B-aktig men ändå väldigt bra. Senare såg vi även "Visions" som visade sig ha en rätt intressant tvist som gjorde den lite intressantare än andra skräckfilmer.
 
Under torsdagen blev det att gå på stan här i Örebro för att köpa lite julklappar. Vi åt på Buono Bistro för att den finns med i Restaurang-chansen, och det visade sig att den resturangen hade tagits över av några som tidigare hade en restaurang i Lindesberg där jag köpte mat ofta. Det var trevligt att se, och maten var riktigt bra, så jag tror att det kan bli lyckat. Sedan blev det att se "Sällskapsresan" för att visa lite hur Spanien har uppfattats av oss svenskar :-). På kvällen blev det att möta upp Robert för mat på Pitcher's och för att senare avsmaka Örebro Bitter på Stora Örebro.
 
I fredags åkte vi upp till Sthlm efter att jag hade lämnat lite blod och kort visat sjukhuset samt kikat på en Guns N' Roses-dokumentär. Vi hade bokat ett enkelt hotell på St. Eriksplan vid namn Wasa Park Hotell och som visade sig vara ett väldigt litet och genuint hotell. Det fanns inte toalett och dusch på rummet, men det spelade inte så stor roll eftersom det fanns sådana faciliteter med råge direkt utanför dörren. På kvällen blev det middag på Pizzeria Il Forno i närheten av hotellet, och det var sådan där lyxig pizza som på Paolo's här i stan, således alldeles utmärkt.
 
Lördagen innebar en promenad runt i Sthlm och ett besök till Moderna museet där jag inte hade varit förut. 150 kronor för att gå in och 195 kronor för lunch var lite saftigt, men annars var museumet alla tiders. Det var lite olika utställningar och den permanenta utställningen innehåller allt möjligt med Dali, Miro, Warhol osv.
Dali, Wilhelm Tells gåta :-).
 
Det blev senare en tur till julmarknaden i Gamla Stan. Väldigt mycket folk var det där, och det är väl mer en turistfälla en speciellt intressant.
Fint ialf!
 
Det blev sedan en kanelbulle på Jerntorgiths Café i samma område. Trevligt och trångt ställe!
 
Tunnelbana tillbaka till St. Eriksplan för lite kort siesta och sedan middag. Valet föll på Lilla Pakistan på St. Eriksgatan eftersom vi inte ätit pakistanskt förut, men det var som indisk mat, vilket inte var helt oväntat. 
 
Idag blev det sedan hemåt igen, och nu har jag sett Liverpool tappa poäng igen trots stort spelövertag. Ska dock vara glad att det blev en poäng och inte noll eftersom Liverpool gjorde mål på slutet.
 
Nu är jag nästan lite laddad över att få arbeta en hel vecka i sträck! Det var länge sedan!!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0