Varför ljuga?

Först och främst har jag ätit årets första semlor nu :-).
Kul att det blev ett höjt långfinger också, inte för att det var meningen, men passar rätt bra just nu, ett långfinger mot tycka-synd-om-Sverige!
 
Som ni alla sett så publicerades det igår en mobil-film där en, eventuellt 9-årig, pojke hålls fast av en vakt i Malmö. Av någon anledning står det i diverse rubriker och texter typ att "vakt dunkar barns huvud i marken flera gånger". Jag har kikat på filmen ett tiotal gånger och ser inget dunkande, dock så ser jag en vakt som håller ner en rabiat bitandes och fräsandes unge mot golvet. Jag ser även att vakten håller fast ungen genom att sitta grensle över honom, vilket är logiskt med tanke på att det är folk runtikring och antagligen för att inte skada ungen genom att trycka ner ett knä i ryggen och dylikt. Andra människor verkar dock se något helt annorlunda? Jag vet inte hur, men på något sätt ser andra människor en man som misshandlar ett barn. Det är möjligt att det hänt värre saker innan filmen, men det kan jag inte uttala mig om, och få andra också.
 
I tillägg så har tydligen ungen även rymt från ett hem för ensamkommande asylsökande "barn", och var således efterlyst, samt plankat på tåget, och högst troligtvis betett sig väldigt illa när han skulle omhändertagas för detta. Jag antar bara detta eftersom jag på andra filmer från händelsen, som inte visats på Aftonbladet, sett när ungen sparkar vakten efteråt och där även en annan inblandad unge ser ut att attackera den andra vakten. Vad det verkar så har vakterna även fått information om att hålla kvar ungarna till polisen kommer. 
 
Personligen vet jag inte hur vakterna skulle kunna löst det hela annorlunda? Släppt dem? Är det några jag tycker synd om i det här "dramat" så är det vakterna, för de kommer få ett helvete efter detta, och de har bara gjort sitt jobb vad det verkar. 
 
Jag har knappt ord för hur förvånad jag är över folks reaktioner över detta, jag förstår om diskussionen hade varit att; "vakterna borde nog kunnat agerat annorlunda, men de måste ju kunna utföra sitt arbete", men det har direkt gått till att vakterna medvetet velat misshandla barnen, och till någon slags rasism-debatt. Jag ar sagt det förut, men jag är orolig för det här landets framtid, det har ju verkligen brunnit i huvudet på folk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0