Jag trodde det skulle blåsa över...

Jag trodde att Adam Tenstas kupp i TV4, där han istället för att prata om sin skiva ville visa att TV4 är hycklare och sätta fokus på strukturell rasism, skulle blåsa över rätt fort, men icke... Det kom till och med upp imorse i en tråd som jag är med i på Facebook, och där jag först nu orkat läsa igenom alla inläggen. Kände mig sedan tvungen att läsa på om allt. 
 
Kort historia; 
 
- Träningstjej från Värmland lägger upp något på Youtube (som dock inte finns kvar) där hon uttrycker något i stil med att "negrer är ett fint folkslag". Det får kritik. Hon ber om ursäkt.
- TV4 bjuder in den här tjejen för att träna Peter Jihde, och även för att vara med i ett program senare.
- Adam Tensta är med i TV4 för att prata om sin nya skiva, men tycker det är viktigare att kritisera TV4 för att vara hycklare när de anser sig stå för "Nollrasism", eftersom de har med den här träningstjejen från Värmland att göra.
- Det hela får givetvis ett enormt genomslag.
 
Vad händer nu? Människor kommer känna sig ännu mer kränkta, och tycka att de särbehandlas negativt ännu mer än vad de gör. SD kommer få lite mer röster. Polariseringen kommer öka ännu mer i samhället, vilket gör att det blir ännu svårare att diskutera den här i det större sammanhanget rätt banala frågan på ett bra sätt. Det var ju lyckat...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0