...!!!

Söndag igen, så en liten statusuppdatering är på sin plats.
 
I fredags kväll såg jag till att se klart "Breaking Bad". Serien har blivit tokhyllad och är i mitt tycke bra, även om jag tyckte den var som bäst i början när det var lite mer svart humor (säger en svart humor?). Senare päglades serien mycket av ett ständigt gnabbandes mellan seriens huvudkaraktärer Walt och Jessie, vilket stundtals blev lite drygt. Jag hade även föredragit att Walt fortsatt vara en någorlunda trevlig snubbe serien igenom, men på slutet ändrades hans personlighet rätt snabbt, och han blev mer av en psykopat. Summa summarum, så instämmer jag inte helt i hylliningskören, men anser ändå serien vara sevärd.
 
Lördagskvällen ägnades åt middag med Nisse och Bias på Wobbler, för att sedan gå vidare till Stora Örebro för ett par öl. En lugn och trevlig kväll.
 
Jag har även läst klart boken "Jakten på Kapten Klänning" som handlar om polisens jakt på sexköparen och våldtäktsmannen Göran Lindberg. Boken har fått en del kritik för hur den är skriven, men personligen gillar jag att den är enkelt skriven, och inte svävar ut för mycket i onödiga detaljer om omgivningar osv. Däremot innehåller boken en del om författarens, Jonas Trolle, privatliv, som inte hör hemma i boken enligt min mening. Inte för att försöka försvara Göran Lindbergs handlingar, de verkar i mycket vara förjävliga, men en slås ändå av feministiska tankegångar i boken, vilket överraskar när det är en man som skrivit boken. Det hela får dock sin förklaring i efterordet där det framkommer att både Maria Sveland och Katarina Wennstam har varit involverade i skrivandet av boken. En bok väl värd att läsa, men som uppenbart har sina brister.
 
Jag har även nästan läst ut Kristian Gidlunds sista blogginlägg, och det är ingen "rolig" läsning, grabben hade det inte lätt på slutet. Mycket intressant, men att texterna generellt är väldigt utlämnande osv håller jag nog inte helt med om.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0