En vecka av band-dokumentärer

Efter att jag såg dokumentärerna om The Clash förra veckan så har jag fått dille på dokumentärer om band och artister och sett fyra till denna vecka.
 
Jag började med dokumentären om Pulp; "Pulp: a Film About Life, Death & Supermarkets" som var fantastiskt bra. Jarvis Cocker och bandet gav en väldigt genuin och trevlig känsla, och sedan är ju musiken bara underbar.
 
Nästa dokumentär blev "The Stone Roses: Made of Stone" som var lite annorlunda. Här verkar tanken främst vara att visa hur utomordentligt bra och coola The Stone Roses är, vilket de även delvis är. De uppträder dock rätt fånigt, och verkar i alla intervjuer vara stenade, vilket för en tonåring kan framstå som rätt fräckt, men som i en vuxens ögon blir lite fånigt. Musiken är dock väldigt bra och slutklämmen på dokumentären med låten "Made of Stone" ger gåshud.
 
Dokumentär tre blev klassikern "In Bed With Madonna". Låtmässigt rätt tafatt, men intressant att se hur radikal hon var kring sexualitet, eller snarare att det i början av 90-talet fortfarande var rätt konservativt i västvärlden. I Toronto hade polisen tänkt arrerstera Madonna för typ omoraliskt beteende :-). Nu blev det inte så, men ändå rätt intressant.
 
Idag såg jag kanske den bästa av dokumentärerna för veckan; "Lemmy". Jag är inget fan av Motörhead, men jag läste Lemmys biografi för några år sedan och tyckte att den var väldigt underhållande. Det som är bäst med dokumentären är alla andra musiker som intervjuas. Det är Slash, Metallica, Dave Grohl, Jarvis Cocker med många flera. Sedan är Lemmys stil grymt härlig, väldigt osmaklig, men obrydd på ett coolt sätt. Naturligt cool så att säga :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0