Störd sömn

Det blev en underlig natt. Jag gick och lade mig rätt tidigt, men vid 1-2-tiden fick jag för mig att någon sköt på mig, och innan jag visste ordet av låg jag på golvet i hallen med mitt täcke och sökte skydd. Ungefär då förstod jag att ingen sköt på mig, utan att jag fått ett av dessa oregelbundet förekommande nattliga ryck av sömngång. Det var bara att somna om, men vid 3-tiden blev jag istället väckt av ett jävla dunkande av musik. Jag hörde att det inte kom från min alkis-granne, utan det kom någon annanstans ifrån. Jag orkade inte ta reda på varifrån, och gick upp och kikade på ett avsnitt "Game of Thrones" istället, och när avsnittet var slut var det tyst. Min plan var att idag skriva en arg lapp och sätta upp i trapphuset, men så såg jag att det smög ut ett helt gäng hårdrocks-grabbar från grannen bredvid, och då kände jag att det får gå för den här gången. Han lär få ta en och annan skit härifrån nämligen :-).
 
Jaja, i fredags var det whisky- och öl-mässa här i Örebro där jag var med pappa, Erik och Peter. Jag föredrar vin-mässan, men den här mässan är också trevlig, men blir lite dyrare eftersom whisky är dyrt. Det som överraskade mest positivt var dock en Ron Zacapa-rom, vilket kanske främst berodde på att jag sällan dricker rom.
 
Vi gick sedan vidare till Pitchers för en öl, och efter det gav pappa och Erik upp medan jag och Peter mötte upp lite annat folk, och blev övertalade att gå till Ritz. Där betalade vi inträde, men insåg omgående vilket enormt misstag det var med tanke på att medelålden var runt 18. Vi gick tillbaka ut utan att vi ens lämnat av oss jackorna :-). Istället gick vi till Stora Örebro för en öl till och sedan blev det hem. Fint för Ritz med de extra pengarna, men onödig utgift för oss.
 
Gårdagen innebar att jag kikade på en rätt intressant dokumentär om Iran på Dox - "De Som Sade Nej", som handlar om en rad avrättningar som skedde under Khomeinis tid i Iran på 80-talet. Många blev avrättade för att de inte ansåg sig vara muslimer. Det går igen...
 
Annars har det blivit mycket kikande på den sista säsongen av "Game of Thrones" under helgen, och sedan har jag även sett klart Coppolas "Dracula". Jag blev inspirerad av Dracula efter resan till Rumänien.
 
Imorgon ska jag till Mora och arbeta, och det verkar som att jag kommer att bli kvar där tills minst onsdag.
 
Nu hoppas vi att Liverpool kan köra över Swansea, så att det blir lite häng på toppen.

Kommentarer
Postat av: BasquaseTriadayplarpisurgemn

Kluczem problemów macierzy http://elizabethsloans.co.uk/teoria-raid-6/ - RAID 6 są grupy dysków o dodatkowej głowie w sterowniku, które składają znane z drugimi bitami, dzięki czemu utrata 1 lub 2 dysków nie niszczy informacji (mówimy tutaj właśnie o stanie raid 5 i 6). Dodatkowe bity – parzystość – umożliwiają odtworzenie utraconych danych przez odczytywanie wszelkich znanych z drugich dysków i napisanie na dysku zastępczym.

Problem z RAID 5 polega na ostatnim, że dyski mają błędy odczytu. Napędy SATA są powszechnie określane z błędem odczytu błędów (URE) wynoszącym 10 ^ 14. Co świadczy, że raz na 200 000 000 sektorów dysk nie będzie mógł odczytać sektora.

2019-03-06 @ 07:50:10
URL: http://elizabethsloans.co.uk/teoria-raid-6/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0