En natt spenderad i Wien

Resan ned till Wien var alldeles utmärkt med macka på flyget, trots att det var lågprisflyg. Vi flög med Niki (Niki Laudas flygbolag) fast det var med ett Air Berlin-plan. Antar att det är samma bolag egentligen, eller att det ena äger delar av det andra.
 
Framme i Wien tog vi en buss in till centrala Wien, för att sedan ta oss vidare geom att tjuvåka på spårvagnen eftersom chauffören inte accepterade sedlar. Det var chauffören som tyckte vi kunde åka med ändå, så det var rätt oskyldigt :-).
 
Vi har bott den första natten på Hotel-Pension Bleckmann där vi har både ett kors och en Maria-ikon över vår säng. Vet inte om det var därför, men jag sov rätt dåligt inatt... Fast det berodde nog mindre på de religiösa symbolerna och mer på att det började dunka inne i väggen runt 6-tiden imorse. Antaglligen något rör, men sjukt irriterande. Allt annat har dock varit mysigt med boendet, trevlig personal och bra frukost.
 
Vi hann inte med så där väldigt mycket igår, och när vi hade checkat in gick vi till en klassisk österrikisk restaurang vid namn Landsknecht. Där beställde jag wienerschnitzel gjord på kyckling, så den var inte helt äkta, men ändå. Kändes bra för sakens skull, men det var inte speciellt gott heller :-). Som kaffe blev det givetvis en wiener melange, ni vet den där kaffeblandningen som brukar finnas i kaffe-automaterna, och som ingen riktigt vet vad det är :-). Var väl inte heller det bästa kaffet jag druckit, men i stort var restaurangen väldigt genuin och trevlig, och vi fick till och med slivovitza efter maten på köpet. Att vi fick det berodde tydligen på att ägaren hade varit i Bosnien härom veckan. Väldigt uppskattat! Kalaset kostade också bara 150 kr med en stor öl till. 
 
Senare hamnade vi på den skotska puben Highlander, och turligt nog visade de Liverpool - Bournemouth. Liverpool lyckades även vinna med 1-0 trots ett B-betonat lag. Något som var väldigt negativt med puben var att det var tillåtet att röka där vi satt, och jag mådde nästan illa efteråt, och alla kläder luktar numera väldigt mycket rök :-(.
 
Nu ska vi till vårt andra boende, och sedan får vi se vad vi hittar på innan vi möter upp vårt resesällskap.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0