Meningslös uppgörelse

Jag börjar dock med mig själv. Jag har spenderat halva helgen med att kika på första säsongen av True Detective, och jag är väldigt förtjust i Matthew McConaughey's karaktär. Nu har jag ett par avsnitt kvar, så det kanske ändras med lite otur på slutet, men hittills är jag mäkta förtjust.
 
Annars blev det några öl på Stora Örebro och Makeriet i fredags med en kollega. Träffade storasyster på Stora Örebro, och kände knappt igen henne på grund av hennes glasögon. Frågan är dock om min syn ganska plötsligt försämrats? Känns så...
 
Igår blev det, förutom flera avsnitt av True Detective, en sväng till O'Learys med Bias och Nisse för att kika på fotboll, äta och umgåsas, men jag hängde inte med ut utan gick hem för egna äventyr.
 
Idag har jag fortsatt med True Detective och tränat :-).
 
Jag måste även lite kort kommentera de tragiska morden i Trollhättan. En del hävdar att det är terrorism, och det är väl inte helt fel, men antagligen mer fel än rätt. Vad som är terrorism är inte fastslaget, men ordet "skrämma" brukar vara med i definitionen, och jag tror inte speciellt många är så mycket räddare idag än vad de var för några dagar sedan. Jag tror att majoriteten går till skolan imorgon alltså, utan större överväganden. Vad mördaren hade för motiv är väl det som får avgöra saken. Var dådet rasistiskt? Antagligen utan tvekan. Många hävdar även att dådet beror på SD:s retorik, och det är bara fånigt. SD:s populäritet beror på situationen i Sverige, och att det här dådet blev vad det blev, beror främst på situationen i Sverige, inte på SD, eller någon annan organisation. På alla sätt är det dock väldigt illa det som skedde, och det kommer inte leda till något bra.
 
Jag har inte kollat upp tidsaspekten, men ungefär samtidigt som det här brottet skedde presenterade ett gäng av riksdagspartierna en uppgörelse gällande invandringsfrågan. Det som blivit den största snackisen är de tillfälliga uppehållstillstånden. Om tanken är att uppgörelsen ska minska invandringen så har det blivit fel, för med alla undantag kommer det inte göra någon skillnad, om det är för att harmonisera med resterande EU-länder är det förståeligt, men främst blir det kostsamt och onödigt. Försörjningskravet är jag inte insatt i, men låter bra, och breddat RUT är bra. Att alla kommuner tvingas ta emot är dåligt, men ofrånkomligt. Kul är att Sverige kommer begära att andra länder i EU ska ta emot ett gäng av Sveriges asylsökande :-). Det kommer ju inte fungera, och extra roligt blir det när vi för någon vecka sedan började hjälpa Itallien med att ta emot några av deras.
 
Ja ni kan läsa själva; http://www.regeringen.se/contentassets/6519e46a9780457f8f90e64aefed1b04/overenskommelse-insatser-med-anledning-av-flyktingkrisen.pdf, men ingen av de här punkterna kommer ha någon speciell effekt på inströmningen av asylsökande till Sverige. Det kan dock hända andra saker i södra Europa som gör att det kommer se ut om som att denna uppgörelse har haft effekt på inströmningen, med det inte sagt att uppgörelsen inte har några bra idéer för de som är här med jobb osv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0