Flyktingkatastrofen

Utan att lägga några värderingar i det hela anser jag dock ändå att det är viktigt att förstå att allt inte är som det framstår i media. I Sverige och Europa är det för tillfället kaosartat beroende på flyktingströmmarna som försiggår. I media framstår det som att det främst är syrier som flyr kriget i Syrien som denna ström består av, men så enkelt är det verkligen inte, vilket borde framgå bättre.
 
Den här länken leder till statistik från Migrationsverket över vilka länder de som sökt asyl i Sverige i år kommer ifrån.
 
http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Asylsokande---de-storsta-landerna.html
 
14 716 påstår sig komma ifrån Syrien, men summan är egentligen en aning mindre utan att gå in på detaljer. Det har även kommit 2734 statslösa, vilka främst består av palestinier, varav majoriteten säkerligen bott i Syrien. Låt säga att det kommit 16 000 människor från Syrien i år till Sverige för att ansöka om asyl. Det ska även påpekas att de här siffrorna är fram till och med augusti i år, och det är först under de sista veckorna det ökat enormt med ansökningar från främst syrier. Men ialf, jag utgår från den statistik som finns nu för att visa min poäng.
 
Om vi tittar på statistiken så har totalt 48 774 stycken människor sökt asyl i Sverige i år varav över 4000 är från Balkan (om jag räknar med Makedonien och Bosnien), drygt 6000 från Eritrea, Etiopen och Sudan, och knappt 10 000 från diverse andra länder där det är långt ifrån en sådan situation som det är i Syrien. Ett inte litet antal är till och med från länder dit vi gärna åker och turistar (Marocko, Mongoliet osv). Saken är alltså den att inte ens en tredjedel av de som ansökt om asyl i Sverige i år är från Syrien, trots att mediarapporteringen får det att framstå som att hela "flyktingkatastrofen" beror på flyende syrier. Med det inte sagt att de som lämnat sina hemländer inte gör det på grund av att de anser sig vara förföljda, men någon slags ordning tycker jag att det bör vara i medierapporteringen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0