Umit Dag

Igår hamnade jag lite av en slump på East West och stand-up. Jag tror att det var Ackes flickvän Kristin som kände för att äta på East West och sedan se stand-upen samtidigt. Av någon anledning blev jag och Robert tillfrågade att hänga på, och så blev det. På scen stod Umit Dag, som jag aldrig hade hört talas om innan, men som väckte mitt intresse när jag googlade honom och såg att hans uppträdanden handlade om integration osv. Jag och Kristin delade på en omakase-meny, vilket som vanligt på East West var fantastiskt gott. Nästan så att jag hade glömt hur mycket bättre sushin är på East West i jämförelse med mer snabbmats-inriktade sushi-restauranger.
 
Innan det var dags för Umit Dag var det en snubbe från Vingåker som körde lite stand-up i form av melankoliskt ordvrängeri, och det var intellektuellt, men väldigt ocharmigt framfört. Det varierade mellan skämskudde och "ändå rätt påhittigt".
 
Umit Dag öppnade sin föreställning med att alla inte kommer att hålla med honom osv., och han hade rätt många poänger i sitt framförande som många ser som kontroversiella. Några av de poängerna var att kungahuset borde vara kvar med anledning av att det är svensk historia (något jag faktiskt inte reflekterat över själv tidigare av någon anledning), att innebörden av rasism urholkas när media tramsar om plåster, namn på glassar osv. och att det oftast inte är invandrarna som bestämmer detta, utan svenskarna själva. Han tog även upp idiot-citat från Mona Sahlin om att Sverige inte har någon kultur osv. Summeringen av allt detta var att det leder till polarisering i samhället, och således gör att SD växer. Han pratade även kring själva integrations-aspekten, att invandrare inte genomgående vill bli svenskar eftersom många av dem har lämnat sina ursprungsländer på grund av tryck på att ändra sin kultur, och det har vi svårt att förstå här i Sverige, för här ska alla vara svenskar. Klart människor kan bo i Sverige utan att vilja känna sig som svenskar, sedan får de problem som uppstår på grund av det diskuteras på ett vettigt sätt. Han tog även upp att det inte finns någon anledning att poliser ska ha sombrero, slöja, turban eller liknande, om det inte ingår i uniformen, vilket egentligen borde vara självklart.
 
Fem plus av fem möjliga till Umit Dag. Det här var det bästa uppträdandet jag sett sedan vi var med jobbet på Club 700 och såg Jörgen Oom.
 
I övrigt har helgen inneburit födelsedags-kalas för Erik i Åsbro, Liverpools förlust mot Man Utd och filmerna; "Harold and Kumar Going to White Castle", "Searching for Sugar Man" och "Skammen".
 
Senare blir det att åka till Hallsberg för att kika på ÖSK och för att låna en bil.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0