2016

Det är nog ganska få som just idag kommer titta tillbaka på 2016 som ett bra år, och det främst för att de är rädda för vad som kommer att hända efter bland annat Brexit och valet av Trump som USA:s president. Året har även inneburit en mängd terror-dåd i bland annat Berlin, Nice, Istanbul, Bryssel, Orlando och på en mängd olika platser i Afrika och Asien. Säkerhetssituationen i länder som Afghanistan och Irak har knappast blivit bättre efter Obamas tidigare militära tillbakadragande och situationen i Syrien är väl knappast bättre, även om det finns visst ljus i tunneln där just nu. Så det är svårt att säga att 2016 globalt har varit bra, även om jag ser problemen en aning annorlunda än många andra... Dessutom har en mängd stora artister dött under året.
 
För min del har 2016 varit så där till motsats mot 2015 som var ett alldeles utmärkt år. För mig började året med att jag var sjuk och året verkar även avslutas med att jag känner mig lite risig. Det sitter något nere i bronkerna och stör. Året fortsatte sedan med att en mycket bra människa blev sur på mig, säkert med all rätt - det har dock löst sig för länge sedan - sedan hamnade jag på gränsen till anemi, eller om jag till och med hade anemi en sväng, vilket påverkat hela året sedan. På senhösten upptäckte jag dessutom att jag ätit krossade linfrön under flera år vilket verkar ha varit väldigt dumt. På detta så har jobbåret varit det jobbigaste någonsin. Väldigt stressigt, och det kommer antagligen bli ännu värre nu i vår, ett ständigt täcke av halvdålig stämning, många som slutat och kommit osv. Jag är ingen som anser att jobbet ska behöva vara alldeles underbart, det får gärna vara tråkigt osv, men när allt bara handlar om kvantitet när det gäller svåra frågor så blir jag trött... Det skulle kunna vara världens mest intressanta arbete, men det blir något annat. Jag tänker även att tofsen jag haft under året även påverkat mitt humör. Inbillar mig att jag sett sur ut och att det påverkat min omgivning. Det känns riktigt bra att jag nu klippt av mig håret och därmed kommit tillbaka till mig själv.
 
På den positiva sidan så har jag lyckats se mig om i världen och fått uppleva ett EM-slutspel på plats i Paris. Stämningen i Paris när Sverige spelade mot Irland var magisk. Det var så otroligt trevligt! Tänk om det alltid kunde vara så fotbollsfans emellan!? Jag har vidare fått besöka Luxemburg, Malta, Irland, Portugal, Ukraina och en mängd andra ställen. Festivalen Primavera och besöket till Tjernobyl var två upplevelser som båda var fantastiska. En annan positiv sak med året är hur Örebro levt upp med konserter under hösten, så en eventuell önskan att flytta härifrån har minskat. Både Inner Circle och Wolfmother gjorde helt fantastiska spelningar här under året. Vidare är jag väldigt glad att få ha sett Kents sista spelning någonsin, även om jag är ungefär lite ledsen över att Nils inte fick se den. Även om jag i förra stycket gnällde en del över jobbet så har det även börjat människor som jag tycker väldigt bra om och jag tycker även det ofta är väldigt bra stämning utanför jobbet. Jag har även upptäckt SVT Play under 2016 och helt bytt från att se filmer till att se dokumentärer, vilket jag känner har varit ett bra skifte. Trevliga restaurang-besök och Liverpools framfart har även varit trevliga inslag under året.
 
Summa summarum är väl att det varit ett oroligt år i världen, vilket jag inte tror kommer bli bättre inom en snar framtid, och att 2016 inte direkt inneburit något omvälvande för min del.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0